muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Dia Mundial de la Poesia inicia la commemoració dels anys Damià Huguet i Miquel Àngel Riera

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, han presentant aquest dijous els actes previstos per a commemorar el doble aniversari de la mort de Damià Huguet i Miquel Ángel Riera, que començarà amb les activitats del Dia Mundial de la Poesia.

La institució insular ha explicat aquest dijous que els anys Huguet i Riera inclouen des de l'edició d'un fullet commemoratiu 'Damià Huguet: el call dels versos' / 'Miguel Ángel Riera: la flor de la paraula', fins a activitats educatives, concerts, espectacles, exposicions i conferències.

A la presentació també ha assistit Sebastià Alzamora, comissari de la doble commemoració. Durant la presentació del programa d'actes, Busquets ha considerat que «és importantíssim» reivindicar aquestes signatures, «recuperar els clàssics i revisar les seves obres» per a donar visibilitat a la literatura en català d'autors de les Illes.

Així mateix, la vicepresidenta ha recordat que «hi ha encara molta feina per fer» perquè el públic lector coneguin els seus poemes, novel·les i obres en prosa. «No sols que siguin coneguts, sinó també que romanguin com a autors sempre de referència, disponibles en les llibreries», ha remarcat, mentre ha agraït el treball realitzat per la Fundació Mallorca Literària i la col·laboració de les famílies Huguet-Ballester i Riera-Vallès.

D'altra banda, Castells ha recordat que enguany es compleixen 25 anys de la mort de Damià Huguet i de Miquel Àngel Riera, amb tan sols un dia de diferència, al juliol de 1996, i s'ha volgut «fer-los més visibles i accessibles perquè la seva paraula estigui plenament vigent».

Per part seva, Alzamora ha destacat que les diferències entre les obres de Riera i Huguet són «una mostra de la riquesa i la grandesa de la literatura catalana». Així mateix, ha convidat a la ciutadania a participar en les activitats que es proposen, on «a més de parar esment a diferents vessants de l'obra dels autors, s'aprofundirà en les figures més enllà de l'obra literària».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marc, fa mes de 3 anys

Ja tenim n'Alzamora col·locat de bell nou...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente