algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Joan Miquel Oliver continua amb la celebració dels 15 anys de 'Surfistes en càmera lenta' amb una edició limitada en vinil i una gira

'Surfistes en càmera lenta' va ser el primer disc en solitari del mallorquí Joan Miquel Oliver, compositor, lletrista i guitarra dels Antonia Font, ara fa 15 anys.

Al mateix temps, naixia iCat, s’emetia el primer 'Polònia' a TV3 i encara faltaven dos i tres anys pels debuts d’Els Amics de les Arts i de Manel. A més de dos els podria semblar que es tractava d’un petit «divertimento» per part del músic de Sóller, ja que en aquell moment el seu grup, Antònia Font, vivia un moment particularment dolç després dels èxits aconseguits amb Alegria (2002) o Taxi (2004). De fet, si uns anys abans de 'Surfistes', Oliver ja s’havia amagat sota el nom de Drogueria Esperança en el poemari sonor 'Odissea trenta mil', ¿per què no hauríem de pensar que, ara, simplement surfejava per a jugar?

El que ha passat després -els anys i els discos-, certifica 'Surfistes en càmera lenta' com l’inici d’una carrera personal sòlida, compaginada amb la militància a Antònia Font fins a la dissolució del grup, i que fins al 2020 suma cinc àlbums més, per no parlar de les seves aventures literàries en els àmbits de la narrativa o el teatre. Si les cançons d’Oliver per a Antònia Font ja havien marcat un remarcable punt d’inflexió en la crònica de la música en català dels inicis de segle, ara l’autor sentia la necessitat d'afirmar-se en primeríssima persona amb una col·lecció d’onze cançons on els píxels congelats que suggereix el títol del disc s’alternen amb imatges pertorbadores ('La mujer que mordió un piano') i la melancolia més elegant ('Pallasso').

Un cançoner que ens oferia i ens ofereix vistes privilegiades del retrovisor del gran 'Emerson Fitipaldi', tot saltant des de la foguera marciana instrumental de 'Soy un lo-fi' a un 'Pícnic' tan efímer com feliç. Tot plegat, impulsat pel 'Rellotge' que obre el disc, que tal vegada també ens serveix per entendre les raons de l’artista alhora d'iniciar aquest nou camí: «rellotge calculadora ja sumes 30 anys / … / Rellotge tens sa vida per davant / rellotge no te pots aturar».

Ara, publica una primera edició del disc en vinil que ha adaptat el disseny de la portada al nou format i ja es pot reservar a les xarxes socials de l’artista.

L’altre puntal de la celebració d’aquest 15è aniversari serà la gira especial que farà el cantautor mallorquí que comença el 8 d’abril al GuitarBCN de Barcelona i, l’endemà, dia 9, al Festival Strenes de Girona i que s’allargarà els pròxims mesos.

Primeres dates confirmades

08/04 Barcelona / Sala Barts [Guitar Bcn]
09/04 Girona / Teatre Municipal [Festival Strenes]
10/04 Canet de Mar / Jardins de Comedians [Les Nenes]
25/04 Palma / Teatre Principal [Sons de Nit]
22/06 Muro / Es Claustre [Sons de Nit]
30/07 Maó / Es Claustre [Sons de Nit]
31/07 Ciutadella / Teatre des Born

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.