cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Els centres educatius podran visualitzar en línia obres teatrals del Principal

Els centres educatius de les Balears podran disposar de funcions teatrals en línia per a ser visualitzades a l'aula gràcies a una iniciativa del Teatre Principal de Palma, que ha posat a la disposició dels centres sis obres amb interès pedagògic per a diferents nivells educatius.

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i el director del Teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà, han presentat aquest dijous el projecte Principal Educatiu Streaming.

Segons han assenyalat, l'alumnat de Primària tendrà al seu abast les obres 'Atxiiiim!!!Una petita història sobre l'amistat', de la companyia La Curiosa i 'Polzet', de Zoom Zoom Teatre. Per part seva, els alumnes de Secundària i Batxillerat accedirà a les obres 'Divines Paraules', original de Valle-Inclán en una producció del Centre Dramàtic Nacional; 'Clitemnestra. La casa dels noms', de Colm Toibin, en una producció del Teatre Principal de Palma i Testament; 'Els Ocells' de la Calòrica; i 'Tirant', coproducció de l'Institut Valencià de Cultura i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic.

Tots aquests espectacles han estat gravats en alta qualitat d'imatge i so per a la seva emissió durant les representacions que s'han fet durant aquesta temporada al mateix Teatre Principal de Palma. Gràcies a la col·laboració de totes dues institucions i als acords pactats amb les companyies productores dels muntatges, l'accés a aquests espectacles serà gratuït per als estudiants i el seu visionat es podrà adaptar a la situació de cada centre.

Segons han explicat, els docents interessats podran sol·licitar l'accés als espectacles de manera independent, i aquests es podran veure des del centre o de manera individual, per a cada alumne, des de la seva casa, en aquells casos que les classes es facin de manera semipresencial.

El projecte Principal Educatiu Streaming està obert tant a centres públics com concertats de les Illes. Des de la Conselleria s'ha explicat que d'una situació negativa com la que ha suposat la pandèmia, en general, i també en el món educatiu, es poden treure aprenentatges positius com el fet de perdre la por als entorns digitals i aprofitar al màxim les oportunitats que aquests faciliten.

El conseller Martí March ha destacat el fet que consta l'interès que hi ha per part de la direcció del Teatre Principal d'impulsar la seva àrea educativa i compten amb tot el suport per a fer-lo possible. De fet, ha apuntat, ja s'ha previst que en el pròxim curs el programa Tutoria teatral del Teatre Principal passi a formar part de l'oferta formativa de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca i compti amb el reconeixement de crèdits oficials.

El director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà ha expressat la voluntat del teatre de col·laborar amb totes aquelles institucions amb les quals comparteixen objectius, i el foment de la cultura entre el públic jove, és un dels importants.

«Durant aquest curs s'està impulsant també la formació de grups d'estudiants en les funcions amb horari normal i hem comprovat que aquesta estratègia està ajudant a rejovenir de manera evident el públic del teatre», ha afegit. Per a donar a conèixer la iniciativa, el Teatre Principal ha produït un vídeo en format horitzontal dirigit als propis alumnes que es difondrà en Instagram i Tiktok.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.