algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Sa Pobla reivindica les Germanies amb un curtmetratge

180313

L’Ajuntament de sa Pobla ret homenatge als agermanats poblers a través d’un breu audiovisual que commemora el cinquè centenari de la revolta de les Germanies. El clip rememora les batalles de Son Sabater, Son March i Can Fornari que, al començament del segle XVI, suposaren la mort de més de mil pagesos i menestrals.

El dijous 7 de febrer de 1521, popularment conegut com a Dijous Llarder, s’organitzaren els agermanats que, com recorda el documental, eren «dones i homes que ja no podien suportar per més temps l’opressió i la injustícia d’un sistema econòmic feudal que agonitzava».

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, explica que aquesta iniciativa és el primer dels actes d’un any en què la commemoració dels 500 anys de les Germanies ocuparà un lloc important en l’agenda cultural. El proper diumenge dia 7 a les 12.30 h a la plaça Alexandre Ballester, hi tendrà lloc una lectura del manifest -aprovat per unanimitat per part del consistori- a càrrec de l’associació Iniciativa Cultural Poblera i el Club de Lectura de sa Pobla.

Per la seva banda el batle, Llorenç Gelabert, ha valorat positivament el fet de «recordar la història del nostre municipi, tot i que tràgica, cal ser rememorada».

El vídeo es farà públic aquest divendres a les 19.30 h a través de les xarxes socials municipals i el canal de YouTube de l’Ajuntament de sa Pobla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pobleret, fa mes de 3 anys

Cap història no es pot silenciar ni amagar. Ben fet poblerets !

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente