muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Dos darrers dies per veure l'exitosa peça teatral 'Fragments. A Mallorca durant la Guerra Civil' a Muro

178695

Els propers dissabte 19 i diumenge 20, a les 19 hores, al Teatre Municipal de Muro, L'Alicorn Teatre representarà la nova versió de 'Fragments. A Mallorca durant la Guerra Civil', de Gabriel Janer Manila.

Fragments. A Mallorca durant la Guerra Civil' és un text dramàtic construït amb petites parts d’un discurs narratiu: la memòria de la Guerra Civil a través dels relats d’unes dones ferides. És un projecte que es recolza sobre certes formes pròpies de la tradició oral. Aquesta presència del text narratiu podria fer que es consideri teatre de la paraula. El text és constituït per una successió de relats independents un de l’altre, units pel sentiment tràgic. Cada personatge monopolitza el discurs per contar uns succeïts dels quals fou protagonista. Llavors es tracta d’evidenciar la importància dels fragments del relat en la construcció de l’acció dramàtica.

Gabriel Janer va enregistrar aquestes veus entre 1973 i 1978. Eren les veus d'unes dones marcades pel dolor de la guerra. Feia quasi quaranta anys que havia acabat i persistien els records de les ferides. Havien suportat la misèria de conviure amb els vencedors, aquells que els havien assassinat els seus homes: el pare, el germà, el fill, el marit, l'amant... No gosaven parlar-ne, tenien por. Les històries que expliquen només podien contar-se en secret, a mitja veu, quasi en silenci. Aquell silenci de pedra que els varen imposar.

L'obra és dirigida per Francesc Aguiló i el planter d'actrius i actors el formen: Xisca Fuster, Magdalena Perelló, Antònia Sastre, Magdalena Moragues, Magdalena Capó, Damiana Cloquell, Nena Carbonell, Maria Julià, Gabriel Gamundí, Bernat Cloquell, Jordi Cloquell i Margalida Porquer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cosme, fa mes de 2 anys

Apropiar-se del títol d'un poema tan emblemàtic com el de Rosselló-Pòrcel per titular una obra del mediocre Janer Manila és un frau.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente