algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

[VÍDEO] 'El rock de les mans netes', una cançó didàctica per a tractar la situació actual amb els més joves

Aquesta setmana 'La bruixa Ma-Maduixa', Cristina Llabrés, ha publicat a les xarxes una nova cançó educativa, un vídeo enregistrat amb els alumnes del Ceip Es Pont (Palma) i del Ceip Llorenç Riber (Campanet) durant els mesos d’octubre i novembre de 2020. Una activitat que ha permès unir virtualment dos centres de Mallorca, un situat al barri de Son Gotleu de Palma i l'altre al poble de Campanet, durant uns mesos de curs escolar amb molts impediments.

Aquest videoclip d''El rock de les mans netes' ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Cristina Amengual, per la banda de Campanet, i Cristina Llabrés, per la banda de Palma, que pretén ajudar a tractar la situació actual provocada per la pandèmia amb els més joves. A més, també han comptat amb la participació de diversos companys dels centres i músics propers, com ara Marina Vives, Mireia Vives i Antònia Reus en les veus, o la participació del polifacètic músic valencià Evaristo Pons amb la trompeta, bateria, baix i guitarra.

La música a l'escola
Llabrés ha destacat que enguany, a causa de la pandèmia, és molt difícil fer música a l'escola. Segons s'ha pogut comprovar amb l'inici del curs escolar, la major part dels especialistes ja no disposen d'aula de música, i molts d'ells només realitzen una sessió de música quinzenal a cada grup. En els pitjors dels casos, algunes de les escoles enguany no disposaran d'especialista i, per tant, la música la impartirà el tutor (tengui els coneixements musicals que tengui).

'La bruixa Ma-Maduixa'
Per als qui no la coneguin, 'La bruixa Ma-Maduixa' és un concert didàctic participatiu, un espectacle musicoteatral original basat en un conte on la protagonista és una bruixa tartamuda que no té molts amics. Els valors de l’amistat, la humilitat i la sinceritat estan presents en tota la història, alhora que les diferents cançons es van succeint.

Des de la seva creació a finals de 2018, la bruixa Ma-Maduixa ha actuat a diferents teatres de l’illa, com el de Lloseta on va realitzar la presentació del conte que acompanya l’espectacle, o el d’Andratx, on va inaugurar la XXVIII Mostra de teatre d’Andratx. També ha realitzat actuacions per a l’Escola de Música d’Algaida, ha participat en la II Trobada de Percussió de Pollença i en la Fira de Teatre Infantil i Junvenil de Vilafranca de Bonany organitzada per Sa Xerxa (la FIET). Fora de Mallorca va estrenar la seva versió en castellà a la Universitat de Santiago de Compostel·la (Galícia) dins el Simpòsium Internacional d’Educació Musical i Materials Didàctics el gener de 2019.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.