L'Estudi General Lul·lià acollirà el pròxim dijous 22 d'octubre la presentació del llibre 'L'espanyolització de Mallorca. 1808-1923' de Pere Salas Vives. A l'acte que tendrà lloc a partir de les 19.00 hores, hi participarà l'autor, el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió i el professor d'Història Contemporània, Antoni Marimon.
Arran de la crisi sanitària hi haurà un màxim d'ocupació i per això, les persones interessades s'hauran d'inscriure en el següent correu: edicions@elgall.com.
Pere Salas és llicenciat en Història per la UIB des de 1987, i el 1995 es va doctorar amb la tesi 'Les estructures del poder local a la Mallorca rural (855-1898)'. És arxiver i bibliotecari de l'Ajuntament de Pollença i des de 1997 exerceix de professor associat del Departament de Ciències Històriques de la UIB.
Entre les publicacions més destacades cal citar: 'El poder i els poderosos a les viles de Mallorca (1869-1989)', Documenta Balear; 'Guillem Cifre de Colonya. Un Sant que no anava a missa', El Gall Editor, 1999; 'Historia de Pollença. Segle XX'. Sa Nostra - Ajuntament de Pollença, 2001.
Juntament amb Antoni Marquès realitzà el llibre 'Les possessions de Pollença' El Gall Editor i és coautor de 'La guerra civil a Pollença', Documenta Balear, 2006. En el camp dels documentals, destaca la seva labor com a guionista i director de 'Un sant que no anava a missa', dedicat a la vida i obra de Guillem Cifre.