cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

El pati de la Misericòrida acollirà la presentació de 'Llengua, terra, patria i nació'

La llibreria Quart Creixent ha organitzat la presentació del llibre 'Llengua, terra, patria i nació. L'evolució de la consciència lingüística i etnocultural entre els cristians de l'illa de Mallorca'.

L'acte tendrà lloc al pati de la Misericòrdia en el marc de la fira del llibre i hi participarà l'autor i historiador, Antoni Mas, el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura i el periodista Toni Trobat. La presentació tendrà lloc aquest dissabte 10 d'octubre a partir de les 17.30 hores.

Antoni Mas és professor d’història medieval a la Universitat de les Illes Balears i autor, en solitari o amb altres autors, d’unes noranta publicacions especialitzades. Ha participat en deu projectes d’investigació finançats pels ministeris corresponents. La majoria de la seva recerca s’ha centrat en l’estudi de la història medieval de Mallorca i, més concretament, en la història agrària, paisatgística i social. Això darrer, mitjançant estudis dedicats, per exemple, a la importància de l’esclavatge i a l’evolució i caracterització dels sentiments identitaris.

Ha investigat també l’emigració mallorquina al Regne de València al segle XVII. Entre els seus llibres destaquen Per poblar lo regne de Valèntia. L’emigració mallorquina al País Valencià en el segle XVII (2002, escrit amb en Joan-Lluís Monjo Mascaró) i Esclaus i catalans. Esclavitud i segregació a Mallorca durant els segles XIV i XV (2005, premi Miquel dels Sants Oliver de l’Obra Cultural Balear).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.