algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

El concert 'El sacrifici dins l'òpera' visibilitza el suïcidi mitjançant personatges que han sacrificat la vida en l’escena lírica

Després de dos mesos d'aturada a causa de l'estat d'alarma, el 25è Festival de Música Clàssica d'Hivern, organitzat per Euroclàssics, reobre la seva agenda de concerts.

'El sacrifici dins l'òpera' serà el primer, el divendres 12 de juny, amb la soprano Guiomar Cantó i el pianista Francesc Blanco. Amb 'El sacrifici dins l'òpera' s'intenta donar visibilitat al suïcidi a través de personatges que han sacrificat la vida en l'escena lírica. El programa estarà compost per obres molt conegudes de Cherubini, Donizetti, Bizet, Bellini, Verdi i Puccini, entre d'altres.

El suïcidi és la primera causa de mort no natural a les Illes Balears, amb 103 casos el 2017, segons dades de l'INE. «Tot i que les morts per suïcidi gairebé dupliquen les morts a la carretera, no disposam de campanyes ni pla nacional de prevenció del suïcidi, el que avala la necessitat de projectes com Giulietta (juntament amb Romeo), Medea, Anna Bolena, Lucrezia Borgia, Carme, Norma, Violetta o Liu que, com a personatges de les respectives òperes, han fet sacrificis amb les seves vides que els han conduït a la mort o fins i tot s'han suïcidat en escena», han explicat els organitzadors.

«Aprofitam aquest recull de personatges i arguments per a transmetre valors socials des de la música clàssica i visibilitzar el suïcidi. Tal com defensen actualment els psiquiatres, visibilitzar el suïcidi i considerar-lo un greu problema de salut pública són les claus per a la seva prevenció», han remarcat. Per això, cada ària anirà precedida d'una explicació del suïcidi / sacrifici que fa el personatge dins l'argument de l'òpera.

'El sacrifici dins l'òpera' es podrà gaudir a l'Arxiu del Regne de Mallorca (Palma), el divendres 12 de juny, a les 20 hores; i al claustre de Sant Domingo (Pollença) el dissabte 13 de juny a les 20 hores. Precedirà el concert de Pollença una taula rodona sobre el suïcidi a les 19 hores amb Francisca Morell, presidenta d'AFASIB, Nicole Haber, psicòloga clínica i responsable de l'Observatori del Suïcidi de les Illes Balears, Natanael F. Pacheco, doctor en Filosofia i la soprano Guiomar Cantó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.