algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Presentades les bases per a contractar el comissariat dels espais del Casal Solleric

L'Ajuntament de Palma ha presentat la convocatòria per a la contractació del comissariat del Casal Solleric, que presentarà dues línies diferents. Una d'elles serà el comissariat per a l'Espai Dipòsit i l'altra per a la planta baixa i l'entresòl.

La presentació ha estat realitzada aquest divendres pel tinent d'alcalde de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la directora general d'Arts Visuals, Aina Bauzà. Noguera ha explicat que avancen «a partir de les convocatòries, la transparència i les bones pràctiques per a garantir una programació de qualitat al Solleric».

Així, ha recordat que «des de l'inici de legislatura» han seleccionat a la directora general amb «un concurs impecable, han signat el codi de bones pràctiques amb artistes visuals", han entrat dues noves entitats en el Consell Municipal de la Cultura, han augmentat el pressupost del Casal Solleric» i ara avancen en «la contractació del comissariat seguint aquest model».

La convocatòria va dirigida als comissaris, artistes i mediadors o equips mixtos que treballin des de "l'art més actual", entès com a "procés que vol interpel·lar el present per a generar pensament crític".

Quant a l'Espai Dipòsit, ha de ser una proposta específica i que tingui en compte les característiques com a antic dipòsit d'oli. Té una dotació econòmica de 24.000 euros, distribuïts en 18.600 euros, per al projecte; 1.400 euros per a difusió i 4.000 euros en concepte de comissariat.

La línia de Planta Baixa i Entresòl ha de promoure la innovació en els processos creatius i ha de donar suport als i les artistes emergents locals (totes les persones que viuen a Balears). Té una dotació econòmica de 21.000 euros, distribuïts en 17.300 euros per al projecte; 700 euros per a publicitat, i 3.000 euros en concepte de comissariat.

La comissió de selecció estarà formada per tres especialistes en les arts visuals contemporànies, la Direcció General d'Arts Visuals i un tècnic del Negociat Espais d'Art, amb veu però sense vot. La comissió de selecció tindrà la facultat d'interpretar les bases i podrà suplir qualsevol llacuna o buit, d'acord amb la seva pròpia finalitat. La seva decisió serà inapel·lable.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.