algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
22°

L'STEI exigeix el manteniment del requisit de català per a dirigir l'Institut d'Indústries Culturals

L’STEI Intersindical ha expressat aquest dimecres la seva total disconformitat per l’eliminació del requisit de català a l’hora d’accedir a la direcció de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB). La Intersindical no entén ni tampoc no admet aquest canvi de criteri en les noves bases que s’han publicat al BOIB de dia 24 de setembre, en considerar l’acreditació del nivell de llengua catalana un mèrit i no un requisit a l’hora d’accedir a un lloc de responsabilitat i de gestió en l’Administració.

Des de l’STEI es lamenta profundament que el Govern «no faci les passes que pertoquen, tal com marca el nostre Estatut d’Autonomia i la Llei 3/1986, de 29 d’abril, de normalització lingüística a les Illes Balears, en la promoció i el foment de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, en tots els àmbits, començant per l’Administració».

Segons apunten, tampoc no és comprensible que, en un context com l’actual amb tants atacs als drets lingüístics i a la nostra cultura com el cas recent de Paula Rotger, des de la Conselleria de Cultura es faci «una passa enrere tan gran, precisament en un Institut que ha de fomentar, entre altres aspectes, les relacions i els nexes amb el mercat dels països de parla catalana».

«Llengua i cultura són dues cares de la mateixa moneda. Si es vol fomentar la creació literària i científica en català, la difusió dins i fora de l’àmbit lingüístic propi; l’edició, la distribució i la difusió de llibres i les publicacions periòdiques en català; la producció cinematogràfica en català i el doblatge i la subtitulació en català de pel·lícules; la distribució i la difusió d’enregistraments sonors i de material audiovisual en català; així com també les arts de l’espectacle, la música cantada i qualsevol altra manifestació pública en català, cal que la persona que ha de dirigir l’IBIC sigui competent en llengua catalana», ha remarcat l'STEI.

Per tant, el sindicat reclama a la consellera Pilar Costa i a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que rectifiquin i tornin a col·locar en les bases l’exigència del català com a requisit per dirigir l’Institut d’Indústries Culturals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 4 anys

Sebastià: En aquests cas s´obliden de la seva sagrada constitució és veu que no es te de respectar pel que fa en el tema de la llengüa.

Valoració:1menosmas
Per Tià, fa mes de 4 anys


"Foraster" com a denominació del castellà és antiquíssim. Ho tenim documentat en el segle XVIII, dins l'Entremès des Lladre.

La cosa va d'això: a Ciutat, a entrada de fosca, hi ha hagut un robatori a una casa. Un home que passava ho ha vist i ha sentit que el presumpte lladre parlava castellà. I, en el seu pobre castellà ho explica a uns soldats espanyols.

Els diu que aquella silueta que ha vist ha sentit com parlava. El ciutadà s'explica així: "Seguro serà el ladrón, pues que parla forastero".

L'assimilació entre llengua i persona ve d'enrere.

Valoració:2menosmas
Per SOMA, fa mes de 4 anys

Prou!
LLUITEM PER LA NOSTRA LLENGUA!!*!!

Valoració:6menosmas
Per qui lo sá, fa mes de 4 anys

La cultura i la llengua d´un país és lo més natural, i per això mateix s´ha de protegir, i més quan s´està en minoria.
Per què els castellufos s´entesten en parlar i protegir tan sols el seu castellano. Semblen tenir un gran complexe d´inferioritat. De fet ben mirat, en fer aquestes exigències, sí que demostren estar acomplexats. Tal volta per què es veuen incultes, o que gens són tant arcaics que no s´adapten mai enlloc ? .... Potser el Rouco en treuria l´entrellat ? ... Pregunteu-li.

Valoració:9menosmas
Per jbm, fa mes de 4 anys

Es colonialistes nacionalistes espanyols madrllenyocentristes del PSIB PSOe s'han llevat sa careta.
Segur que no lleven es requisit de conèixer es foraster ni a Madrid ni a Mallorca, però es requisit de coneixer es mallorquí no el volen ni a Madrid n i a Mallorca.

PS Ja sé que es nom propi de sa llengua no és mallorquí i foraster, és català i castellà, però he posat aquestes denomionacions coloquials perque deixen més en evidència es colonialisme d'aquest personal.

Valoració:8menosmas
Per balearium, fa mes de 4 anys

Exigiendo, que chuleria....

Valoració:-4menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

S'ha de fer respectar l'Estatut. El català s'ha de respectar a les autonomies que el tenim com a oficial, igual que el castellà, que no és pas un mèrit sino una obligació imposada per les bones i per les males. EÑÑÑA, només teniu l'aparença com en Cantinflas, peró amb el cul estripat i moltes pretensions. No sereu mai res.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente