muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

'Poesia és estimar' és el lema del XXI Festival de Poesia de la Mediterrània

El pròxim dissabte, 23 de març, Héctor Alterio i José Luis Merlín amb l'espectacle 'Como hace 3000 años' donaran al Teatre Xesc Forteza el tret de sortida a la XXI edició del Festival de Poesia de la Mediterrània, una trobada amb la poesia que organitza el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Literària, que compta amb el suport i col·laboració de l’Institut d’Estudis Baleàrics, l’Ajuntament de Palma i la UIB, amb direcció de Biel Mesquida.

El Festival consolida el Teatre Principal de Palma com un dels seus escenaris destacats, que enguany acollirà concerts i recitals com el de Mayte Martín amb l’espectacle 'alCANTARa Manuel', el 9 de maig; la Festa de la Poesia, el 12 de maig; el concert 'El Petit de Cal Eril', el 23 de maig i el concert recitat d’Andreu Riera i Antònia Vicens, el 30 de maig. També a la Sala Petita del Teatre Principal trobarem la instal·lació 'No em va fer Joan Brossa' de CABOSANROQUE, entre el 8 i el 14 de maig, i serà punt final de l’exposició dedicada als vint-i-un anys del Festival de Poesia de la Mediterrània, que duu per títol 'Poesia és estimar' i que ocuparà els espais de la Rambla de Palma unint el Centre Cultural la Misericòrdia i el Principal.

Altres espais com l’aljub del Museu Es Baluard se sumen al festival, que manté intacta la seva aposta per la hibridació de la poesia amb diferents disciplines artístiques com és la música, l’audiovisual i la dansa, amb l’espectacle 'Cita a cegues' de Sol Picó i Marco Mezquida, el 5 de maig i les projeccions 'Retrovisió', el 10 de maig.

En paraules del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles «el Festival de Poesia de la Mediterrània uneix cultures, llengües, territoris i institucions. És una proposta cultural que cerca transformar la nostra societat, arribar a la consciència de la gent i acostar-se als joves». Precisament, aquest 2019 el Festival repetirà recital als instituts Ramon Llull i Joan Alcover, on el 10 de maig està previst que els poetes que participen en el festival ofereixin un recital a uns 200 alumnes de secundària de tots dos centres, que també llegiran poesia.

Enguany aquesta cita poètica universal gaudirà de la presència de 14 poetes, nou dones i cinc homes, i acollirà per primera vegada un poeta que escriu en llengua alemanya: José F. A. Oliver. «La Mediterrània esdevé durant el Festival el llombrígol del món», assegura Biel Mesquida que «els poetes són benvinguts per viure i conviure a Mallorca perquè es coneguin i es reconeguin i creïn entre tots una memòria cultural hibridada».

L’empremta de Joan Brossa serà present també als jardins del Centre Cultural la Misericòrdia amb una instal·lació, el 10 de maig, que conjugarà objectes, sons i llum que convertiran la poesia de Brossa en espectacle.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.