algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
15°

ARCA ret homenatge a l'arquitecte Josep Ferragut amb una exposició

ARCA inaugura aquest dimarts a les 20 hores a la seva seu social (Carrer can Oliva núm. 10) una exposició, que durà per títol "Ferragut. Arquitecte, dissenyador i artista", la qual compta amb el suport de la Fundació Guillem Cifre de Colonya Caixa de Pollença.

L'exposició aporta prop de 100 fotografies i dibuixos dels projectes més destacats de l'arquitecte Josep Ferragut i Pou (1912-1968) qui ha estat un referent del món artístic i cultural a Mallorca durant el segon terç del segle XX i per aquest motiu, l'any passat fou anomenat com a Fill Il·lustre de Mallorca.

L'exposició s'estructura en diferents àmbits:

- Arquitectura per a la Companyia GESA: On destaca el seu projecte de l'antiga central tèrmica de gas i electricitat d'Alcúdia i el poblat per als treballadors i posteriorment, l'edifici de l'antiga seu social a Palma, situat davant la façana marítima.

- Arquitectura religiosa: On destaca l'església de la Porcíncula (1965-68) o l'església de Sant Alonso Rodríguez (1955-62). I les esglésies dels nous nuclis turístics com Palmanova o port d'Alcúdia.

- Arquitectura escolar: On destaca el col·legi de Sant Francesc d'Assís (1947-48) o el de Sant Josep Obrer.

- Arquitectura turística: Treballà també en el disseny de nous hotels a les zones turístiques de Palmanova, Son Servera, Cala Bona o port d'Alcúdia.

- Arquitectura civil: Col·laborà amb Gabriel Alomar amb la reforma urbanística que a 1950 dóna forma a l'actual avinguda de Jaume III. Al voltant d'aquesta zona hi ha varis habitatges que foren dissenyats per ell.

L'exposició es podrà visitar a la seu d'ARCA, carrer de Can Oliva, 10, de Palma de dilluns a divendres de 8.30 a 13.30 hores fins al mes de juny.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.