algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Maria Magdalena Gelabert i Francesc Company, guanyadors dels Premis Mallorca de Creació Literària

L’edició del 2018 dotada amb 90.000 euros, compta enguany amb un canvi substancial, ja que el premi està concedit íntegrament a l’autoria de les obres. D’aquesta manera es reconeix la seva importància i se’ls ofereix l’oportunitat d’escollir quina editorial publicarà les seves obres.

Amb la intenció d’apostar per la cultura i l’art, i donar visibilitat a artistes de l’illa per impulsar-los; s’ha convidat a l’artista d’art contemporani Nauzet Mayor a crear les estatuetes dels Premis Mallorca 2018. L’artista, resident a Mallorca, ha exposat la seva obra al Casal Solleric, a la galeria Fran Reus i a Addaya centre d'art contemporani.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, i el conseller de Participació Ciutadana i Presidència Jesús Jurado, han fet entrega dels guardons dotats amb 30.000 euros el d’Assaig per Maria Magdalena Gelabert amb l’obra 'Antoni M. Alcover i les Dones' i el de poesia amb 25.000 euros per 'Animals a la carretera' de Francesc Company.

Magdalena Gelabert ha volgut dedicar la seva obra a totes les dones. «L’objectiu principal d’aquesta recerca i la seva divulgació és per treure a la llum els valors matriarcals positius i enriquidors que hi ha a les rondalles i que són presents a la nostra societat». Francesc Company ha agraït a totes les persones que l’han persuadit de continuar escrivint i ha valorat molt la decisió del jurat. «Que m’han tret de l’ostracisme, ja que un autor sense premis ho té difícil per publicar. Sempre és preferible lluitar contra l’enveja que contra l’anonimat».

Ensenyat, durant el seu discurs d’entrega, ha volgut destacar el compromís del Consell amb la llengua. «La llengua és una línia vermella que no cal traspassar, que és intocable. De fet, totes les llengües són patrimoni de la humanitat i cada una d’elles representa una manera única i irrepetible de concebre el món».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.