algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

L’STEI demana al Govern «valentia» amb el decret del català a la sanitat pública

L’STEI-Intersindical ha demanat al Govern «valentia» en relació al decret d'ús del català en la sanitat pública ja que, tal com diuen, «si existeix el dret d'usar aquesta llengua el Govern, el Parlament i la societat en general han de garantir que es pugui fer efectiu».

En un comunicat, han demanat a l'Executiu autonòmic que «no tengui por» i que «compleixi els acords de governabilitat» i vagi «cap a endavant» amb la «tranquil·litat i la seguretat» que el català és una «eina imprescindible per a la cohesió social i la igualtat d'oportunitats». Segons assenyalen, «no quedaran places sense cobrir, com no queden en educació» i consideren que «el fet que s'hagi d'acreditar el coneixement del català, suposa una millora de la comunicació (entre els professionals de la sanitat i els usuaris) imprescindible per a una atenció sanitària de qualitat».

Així, expliquen que no entenen com «d'una banda» s'ha de «ser trilingüe i s'ha d'aprendre llengües estrangeres» i, per l'altra, no poden «utilitzar la llengua oficial i pròpia d'aquesta terra en els serveis públics de les illes».

En un altre sentit, han censurat la postura del president del PP, Biel Company, i han assegurat que quan es va manifestar sobre aquest tema «pretenia desinformar la població, confondre-la i fer creure coses que no són».

«Ni la desinformació, ni les mentides haurien de formar part de les declaracions públiques d'una persona que té la intenció de presidir el Govern», han dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.