algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

[VÍDEO] Com es xerra el «catalán de payés»?

La filòloga Meritxell R. Lavall ha publicat en el seu canal de Youtube, El Jornaler, una lliçó de com parlar «catalán de payés».

El «Catalán de payés»

El diari El País publicava el dia 21 d’agost, dies després dels atemptats a Barcelona i Cambrils, «el pueblo, conmocionado, intenta explicarse cómo unos jóvenes que estudiaban, jugaban y crecían en perfecto catalán de payés son hoy noticia trágica». Amb aquesta expressió el diari es va guanyar un grapat de crítiques per part de molts usuaris que, per exemple, es demanaren irònicament si és que els pagesos catalans no saben xerrar correctament.

El curset de la filòloga:

En format pel·lícula Meritxell repta la gent a parlar bé el «catalán de payés». En el vídeo, titulat ‘No cardem pa l’ànec’, s’hi barregen imatges de Catalunya i imatges de l’agricultura. Després d’un minut de tràiler la filòloga comença a parlar i diu: «Estigueu molt atents a tot el que us diré a partir d’ara. Tindreu molts dubtes de si seguir o no. No tingueu por. Confieu en mi». «Un cop l'hagueu après, ja no hi ha marxa enrere, mai més tornareu a parlar el català com abans» alerta. Un cop acabades les advertències, Meritxell dóna alguns consells i posa un exemple clar del que seria la bona parla de «catalán de payés».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jan, fa mes de 6 anys

Bonissim!!!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente