cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

El Consell fa públic el jurat dels Premis Mallorca de Creació Literària 2017

Les obres guanyadores dels Premis Mallorca 2016 editades just abans de Sant Jordi

Aquest 2017, el termini per presentar obres originals als Premis Mallorca de Creació Literària acaba el proper dia 10 d'agost. En unes setmanes serà el torn del jurat, que tendrà dos mesos per poder fer una lectura i anàlisi de les obres presentades.

La Direcció Insular de Política Lingüística ha estat l'encarregada de designar els quinze membres que decidiran els guanyadors d'enguany. El jurat dels premis de Narrativa que presideix Maria Antònia Oliver està format per Joan Francesc Mira, Sebastià Perelló, Esperança Camps i Sebastià Alzamora. El de Poesia, presidit per Lucia Pietrelli, està format per Jaume C. Pons, Mireia Calafell, Josep Piera i Joan Perelló Ginard. I, finalment, el d'Assaig, que presideix José Carlos Llop, compta amb Montserrat Garrich, Antònia Morey, Joan Miralles i Ferran Suay.

Com a novetat d'aquesta edició, s'hi ha sumat una categoria nova als Premis Mallorca 2017, la d'Assaig, que s'atorga a obres relacionades amb commemoracions o efemèrides d'interès cultural o filològic o que contribueixin a donar a conèixer, aprofundir o difondre els valors culturals, històrics, lingüístics, populars i tradicionals de Mallorca.

El premi en metàl·lic per a aquesta categoria és de 20.000 €, quantitat que el converteix en un dels més ben dotats en català en aquesta categoria.

A més, a part de la quantitat assignada a cadascun dels premis (25.000 € a Narrativa, 15.000 € a Poesia i 20.000 € a Assaig), enguany el Consell destinarà 30.000 € a l'edició i la promoció de les obres premiades i dels autors guanyadors, a raó de 10.000 € per obra guanyadora, per continuar amb la línia iniciada en l'edició de 2016.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.