cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

El llibre sobre la repressió als Països Catalans arriba a Palma

'Antígona emmordassada. Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans' es presentarà a Palma aquest dijous 4 de maig a les 19 hores. L'acte de presentació es farà a la sala 2 del casal s'Escorxador i comptarà amb la participació dels diputats de la CUP Benet Salelles i Mireia Vehí, de César Oltra, membre d'Alerta Solidària i d'un membre de la campanya 'ni rei ni por'.

El llibre, que és una obra col·lectiva, vol recollir algunes de les reflexions, els reptes i les experiències de les lluites desobedients i antirepressives del darrer cicle de deu anys als Països Catalans. «Ha estat un cicle polític intens, marcat per la resposta política a una triple crisi –de règim, econòmica i en la lògica de sobiranies territorials–, que ha provocat el naixement de multitud de processos polítics construïts des de baix, de dinàmiques destituents i constituents, que, com a tals, també han rebut un alt cost repressiu» tal com es recull en llibre.

El volum recull articles i reflexions de Carla Alsina, David Aranda, Mireia Bazaga, Marina Bernadó, David Bou, Eduardo Cáliz, Bego Casado, Enrique Costoya, Anaïs Franquesa, Maria Josep Martínez, Xavier Monge, Ciro Morales, Mercè Nebot, Eva Pous, Pilar Rebaque, Miquel Ramos, Esther Sancho, Benet Salellas, Laia Serra, Mostafà Shaimi, Mireia Vehí, Montserrat Vinyets i la mallorquina Neus Tur.

El mite d’Antígona travessa la història d’Occident, des de l’Atenes de Sòfocles fins avui, per recordar-nos la cruïlla entre legalitat i legitimitat. I aquest dilema tan antic, el de la separació entre dret i justícia, el reprenem avui conscients que és el marc des del qual prenen sentit moltes de les accions dels moviments socials i l’esquerra anticapitalista en la praxi política quotidiana.

El conjunt d’articles que conformen Antígona emmordassada no és només un recull d’experiències i de fites, sinó que respon a la voluntat de construir relat sobre la desobediència i la lluita antirepressiva als Països Catalans, relat que posi en valor les trajectòries i doni sentit col·lectiu a un projecte de contrapoder viu avui als Països Catalans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Tarradellas, fa mes de 6 anys

Joseph Tarradellas, president de la Generalitat de Catalunya, declara en el diario Las Provincias el día, domingo 13 de mayo de 1979, que nunca han existido los muy falsos Païssos Catalans, ni la más falsaCatalunya Norte, que sólo es un invento muy moderno, posterior a los años 1950. Declaración que vuelve a repetir Joseph Tarradellas, en una reunión que mantuvo en Barcelona, con la Unión de periodistas de Valencia, el 23 de octubre del mismo año: Nunca han existido los Païssos Catalans, ni el catalán es la madre de la lengua Valenciana.
El 13 de junio de 1979,

el gran historiador y ministro de la Segunda República Española, Claudio Sánchez Albornoz, desde su exilio en Argentina, escribe una carta de respuesta al profesor Aparicio, que había preguntado cuál era la verdadera lengua de los Païssos Catalans y del reino de Valencia; Claudio Sánchez Albornoz le contestó que nunca habían existido los Païssos Catalans y que la lengua del reino de Valencia, siempre había sido la lengua Valenciana, lengua con más de 800 años de antigüedad, lengua que tuvo su edad de oro entre los siglos XIV y XVI.

En 1981, el presidente de La Real Academia de la Lengua Española, Dámaso Alonso, declara al periódico Las Provincias del día 18 de julio de 1981: Que las lenguas Valenciana y balear o Mallorquina, son más de 300 años más antiguas que la catalana.

Miguel Batllori, jesuita, Doctor Honoris Causa por las Once universidades de Cataluña, Historiador, premio extraordinario Príncipe de Asturias, catedrático de lengua y filología catalana en la universidad de Barcelona, en un simposium celebrado en la universidad de Girona, declaró: El Catalán de Barcelona que se intenta imponer como lengua en Valencia y en Baleares, es un dialecto INFAME e INFECTO, que nunca ha sido la lengua de Baleares, ni de Valencia. Publicado en el periódico La Razón, del lunes 2 de noviembre del 2002

Valoració:-3menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

No podré anar a la presentació, però al llibre si que el compraré, perque promet ser molt interessant.

Valoració:4menosmas
Per Magdalena, fa mes de 6 anys

On son es països catalans?

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente