nubes dispersas
  • Màx: 17.62°
  • Mín: 8.69°
17°

Deu recomanacions per gaudir del cap de setmana

1.Salut i teatre!

  • Hannah dels tres països. Iguana Teatre, Teatre de la Sargantana i Pere Fullana presenten aquest conte en forma de fàbula que ens apropa la història de tres dones que comparteixen el mateix nom i que es veuen obligades a deixar casa seva. Diumenge 18, 19h. Auditòrium Santa Margalida.
  • La conferència. Rodo Gener interpreta aquesta peça d’Àlex Tejedor que qüestiona una pregunta que durant milers d’anys la humanitat ha ignorat: la falta d’enteniment entre els “tios” i persones d’altres gèneres. Diumenge 18, 19h. Teatre Municipal de Vilafranca.
  • El árbol de mi vida. Comèdia poètica que porta a escena la vida d’un matrimoni on ell és inventor de paraules, ella ven cossiols i, quan l’home mor, ella s’asseu a recordar la seva història compartida sota l’arbre de sempre. Espectacle de la companyia Pata Teatro i Premi FETEN 2015. Divendres 16, dissabte 17 i diumenge 18, 19h. Teatre Sans.
  • Las tribulaciones de Virginia. Diàleg actoral que fusiona una prodigiosa instal·lació mecànica, juguetes i autòmates animats per politges, un espectacle entre la barraca de fira i el circ on el Valentín acciona els diferents mecanismes mentre conta la seva història d’amor i desamor. Divendres 17, 19h. Teatre Principal de Palma.
  • L’arquitecte i l’emperador d’Assíria. Un arquitecte semisalvatge i el seu mestre, un emperador caigut del cel a una illa deserta, intercanvien personalitats i rols fins arribar a la mort. O no. La companyia Tshcok, Jeroni Guiem Obrador i Guiem Juaneda recuperen l’obra més emblemàtica de l’escriptir i cineasta Fernando Arrabal, englobada dins el Teatre Pànic.  Divendres 16, 21.30h. Casa de Cultura (Inca).

2.Algunes notes musicals

  • Pablo Hásel & Valtonyc.  Pablo Hasél és un rapper de Lleida que fou condemnat a 2 anys de presó, mentre al rapper Valtonyc el fiscal li fa una petició de 3 anys i 8 mesos de presó per les seves cançons. Ambdós sonaran fort a aquest concert solidari per la llibertat d'expressió on tots els beneficis aniran destinats a la defensa jurídica dels artistes. Tots els beneficis van destinats a la defensa jurídica dels artistes. Hi haurà sopar i actuacions de Pablo Hasél, Valtònyc i A Kaldo. Dissabte 17, 20h. Bar Jovent (Sa Pobla)

  • Film Symphony Orchestra. Bandes sonores de Los odiosos 8, Capitán América, Chicken Run, El caballero oscuro o Star Wars VII: El despertar de la fuerza seran algunes de les peçes que la Film Simphony Orchestra (FSO) interpretarà en directe. Dosis de cinema amb clàssics del suspens, com Psicosis el western de Silverado o el dramatisme de La Lista de Schlinder. Dissabte 17, 18h. Trui Teatre.

3.Xerrades i cafè

  • Què passa entre Lampedusa, Líbia i Sicília? El capità del vaixell Astral, de l’ONG catalana Pro Activa Open Arms, explicarà què passa entre Lampedusa, Líbia i Sicília per tornar a posar damunt la taula la crisi de refugiats. Divendres 16, 20h. Ideari Meeting Point (Palma)
  • Projecte ÚTER. L’Assemblea Antipatriarcal organitza el segon cicle del Projecte Úter amb una presentació dinàmica sobre llibertats sexuals i reproductives, una lluita feminista per combatre l’aliança entre el capitalisme i el patriarcat en una visió holística de l’avortament, vivències, violències i resistències a les que les dones s’enfronten. Diumenge 18, 11h. Casal de Barri de s’Escorxador.
  • Observació del solstici d’hivern. Com cada any la Seu ens regala l’espectacle d’un gegant calidoscopi de colors que, vist des de les terrasses de Es Baluard de Sant Pere són una de les sortides més belles amb la xerrada “La bellesa de les matemàtiques” inclosa. Dissabte 17, 08.30h. Es Baluard.

4.Dansa i musicals

  • Malmenats. Peça de dansa atípica de creació col·lectiva en constant procés de construcció a càrrec de la Companyia Mariantònia Oliver, que proposen una reflexió sobre els papers que ens toca jugar en temps de crisi i transformació. Diumenge 18, 12h. Campos.

  • A Christmas Carol. La companyia Isla Theatre Project adapta aquest conta clàssic de Nadal escrit per Charles Dickens el 1843, on el protagonista Ebenexer Scrooge és visitat per tres fantasmes la Nit de Nadal en una narració màgica. Divendres 16, dissabte 17 i diumenge 18, 19h. Auditòrium de Palma.

5.Fira de la birra

Sencelles acull aquest dissabte 17 de desembre el mercat de Nadal i la fira de la Birra, que engega motors a partir de les 10h amb activitats infantils, Jam session, concurs de la birra i l’actuació del grup estrella: BOC.

6.Mostra de Cinema de les Illes Balears

El divendres Cineciutat acull la Mostra de Cinema de les Illes Balears amb un programa especial farcit de novetats, on destaca l’entrega del premi de l’ACIB al guionista i productor Antonio Isasi així com la projecció del documental Días de Luz, firmat per Andrés López. També es projectaran els curts Chat vol dir Moix, de Jaume Carrió; Foc de Pedra, d’Àlex Marín; o Passatemps, de Ferran Bex. Més informació: www.cineciutat.org

7.Per Menorca

  • Una llar al món. Documental firmat per Andreas Koefoed que retrata, a través dels ulls de Magomed -un nen refugiat txexè-, com aquests infants passen els dies a l’escola de la Creu Roja de Lynge (Dinamarca), tot somiant en el moment en què ells i les seves famílies obtindran un permís de residència. Divendres 16, 20h. Centre de Convencions Es Mercadal.
  • Observar la cultura des de Ciutadella. L’escriptora Patricia Almarcegui conduirà el nou cicle de conferències organitzat pel Cercle Artístic de Ciutadella, on s’exposaran i debatran aspectes relatius a la literatura, el cinema, la pintura o la música. Divendres 16, 20h. Cercle Artístic de Ciutadella.

8.Aires eivissencs

  • Projecció ‘45 years’. El cineasta Andrew Haigh firma aquesta pel·lícula que narra la història de la Kate, qui està capficaa en els preparatius del 45è aniversari de la seva boda quan arriba una carta dirigida al seu home on se li notifica que ha aparegut congelat el cadàver del seu primer amor als Alps suïssos.  Divendres 16, 20.30h. Can Jeroni (Sant Josep)

  • Dinner for one. Sketch d’humor britànic que s’ha convertit en una obra de culta i que es representa des de 1963, on un sopar en motiu de l’aniversari d’una dona gran de l’aristocràcia anglesa, Miss Sophie, desencadena la trama. Diumenge 18, 19h. Santa Eulària des Riu

9.Formentera

  • Perdius. Versió fosca de la peça escènica del col·lectiu Espai_F, una peça teatral experimental i d’investigació que tracta sobre la guerra i l’estampa de la barbàrie com a producte de proximitat i de conflicte social. Divendres 16, 20.30h. Casa de Poble (la Mola).

  • Projecció La chica del tren. Rachel és una dona devastada pel seu divorci que, un matí, és testimoni des de la finestra del ren d’un impactant succés i es veu involucrada al misteri que ella mateixa revela. Divendres 16, 21.30h. Sala de Cultura-Cinema (Formentera)

10.I la setmana que ve…

Els mallorquins Oso Leone arriben el proper dimarts 20 i dimecres 21 a la Sala Petita del Teatre Principal de Palma, amb melodies, ritmes i estils associats al folk, el hip hop, la psicodèlia i el jazz. Més informació: www.teatreprincipal.com

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.