algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Es Baluard participa en el nou projecte de cooperació artística a l'Euroregió Pirineus Mediterrània

El nou projecte, que ha rebut una subvenció europea en el marc del programa Europa Creativa, posarà en xarxa centres d'art de Girona, Mallorca, Montpeller, Bratislava i Roma.

The Spur, en anglès “l’esperó”, és el nou gran projecte de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, juntament amb el centre Art Contemporani El Bòlit de Girona i altres centres artístics de Palma, Montpeller, Albi, Bratislava i Roma. El projecte, que acaba de rebre una subvenció europea en el marc del programa europeu Europa Creativa, facilitarà entre 2016-2018 la mobilitat internacional d'artistes visuals, així com nombroses residències creatives.

El projecte té com a objectiu cohesionar un grup de treball basat en la cooperació europea i la internacionalització, i cerca fer visibles noves formes de residències d’artistes i creatius. L’acció més innovadora del The Spur és la creació de centres d’incubació de projectes en espais abandonats a les ciutats.

El pressupost total del projecte és de 333.000 euros, dels quals el 60% estarà cobert per una subvenció europea, a través del programa Europa Creativa de la Comissió Europea. El projecte agrupa set socis de quatre països: a més de l'Euroregió i el Bòlit, hi participen el centre d'art contemporani Es Baluard de Palma (Mallorca), el centres d'art de França Le LAIT d'Albí i el Bureau des Arts et des Territoires de Montpeller, Sputnik Oz de Bratislava i la Fondazione per l’Arte de Roma.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània es va constituir l’any 2004 amb l’objectiu de promoure interessos comuns i projectes compartits en l’àmbit de la cooperació territorial europea i està formada per les comunitats autònomes de Catalunya i les Illes Balears i la nova regió francesa d’Occitània. The Spur és el segon projecte euroregional en rebre ajuts de la Unió Europea aquest 2016.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.