algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

La Fundació Pilar i Joan Miró col·labora en una exposició de Zuric

Una de les obres presents a l'exposició. | Fundació Pilar i Joan Miró

La Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca col·labora en l'exposició 'Joan Miró - Wand, Fries, Mural' inaugurada aquest divendres passat en el museu Kunsthaus de Zuric.

Aquesta mostra destaca la importància de les obres de gran format en la trajectòria de l'artista i inclou 11 obres pertanyents al fons artístic de la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca. L'exposició es podrà visitar fins al 24 de gener de 2016.

Les obres en préstec són els vuit fragments del dibuix preparatori per al Mural del Sol, dos d'ells donats recentment per la família de l'artista a la Fundació Pilar i Joan Miró.

En 1955, la Unesco va sol·licitar la participació de Joan Miró en la decoració de l'edifici de la seva nova seu a París, i, per a això, va crear dos murals ceràmics, amb la col·laboració de Josep Llorens Artigas. Miró va pintar la maqueta, el dibuix preparatori per al Mural del Sol en grandària real, a Gallifa (Barcelona), el 1956. Els murals ceràmics es van realitzar al llarg dels anys 1957 i 1958.

Així mateix, la Fundació contribueix amb tres pintures de gran format, obres de gran senzillesa cromàtica i formal que es caracteritzen per enèrgics grafismes negres sobre fons blanc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.