cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
20°

El Quintet Frontela s'estrena dissabte al Principal de Palma

En el concert s’interpretaran obres d’alguns dels compositors més importants del segle XX. S’escoltaran peces de Cage, Berio, Ligeti i Hindemith

Imatge del Quintet Frontela.

Des de la seva formació, ara fa cinc anys, el Quintet Frontela s’ha perfilat com una de les formacions més prometedores dins l’àmbit de la música de cambra a l’Estat espanyol. Així ho certifiquen premis com ara el primer premi en el Concurso Permanente de Jóvenes Interpretes de Juventudes Musicales de España al 2009. Els cinc components es conegueren a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i un d’ells és el mallorquí Pere Sansó (flauta travessera). Els altres integrants del quintet són el menorquí Vicent Salvador (oboè), els valencians Marc Moragues (trompa) i Àlex Villanueva (clarinet), i el figuerenc Josep Casadellà (fagot). En el concert s’interpretaran obres d’alguns dels compositors més importants del segle XX. S’escoltaran peces de Cage, Berio, Ligeti i Hindemith.

Aquest dissabte 24 de maig a les 19 hores el Quintet Frontela oferirà un concert al Teatre Principal de Palma en el marc del I Festival Internacional de Música organitzat per la Fundació ACA.

Entrevista a Pere Sansó, integrant del Quintet Frontela

Com varen ser els inicis del quintet?
Tot va començar el setembre de 2008. Tots érem alumnes de l’ESMUC i en Marc volia formar un quintet perquè acabava la carrera i al seu recital final volia tocar una peça per a aquesta formació. Vàrem començar com una assignatura de cambra més. A mesura que passava el curs ens vàrem anar fent amics, i com que tant personalment com musicalment ens enteníem molt, vàrem decidir seguir com a formació estable una vegada acabat el curs, i d’això ja fa més de cinc anys.

Dieu que us enteneu tant musicalment com personalment. La part personal és important per a què funcioni un grup de cambra?
Jo quasi diria que és imprescindible. En música de cambra no és suficient ser un bon intèrpret. Nosaltres estam convençuts que funcionam bé perquè som íntims amics.

D'on ve el vostre nom?
És un homenatge a una professora de piano de l’ESMUC, Ivet Frontela. Amb ella va ser amb qui vam tocar la primera obra com a quintet, el Sextet de Poulenc. És una pianista excel·lent i ens va ensenyar molt, per això vam decidir posar-nos el seu nom.

Com ho feis per assajar si no residiu habitualment tots allà mateix?
Tenim una relació a distància, i ens va la mar de bé. Per motius professionals vivim a llocs diferents. Ens organitzam fent trobades periòdiques quan podem, normalment mai estam més d’un mes sense veure’ns, depenent també dels concerts que tenim. Per exemple, aquest mes de maig hem tocat a Barcelona, a Santanyí i ara dia 24 a Palma. Al juny no tenim activitat i a principis de juliol anam al FEX de Granada. Ens organitzam amb molt de temps per poder fer això realitat.

Aquesta serà la primera vegada que tocau a Palma. Què implica per a tu tocar a la teva ciutat?
Sí, finalment després d’haver tocat a ciutats d’arreu de l’Estat tenim l’oportunitat de tocar a Palma. Són tot un seguit d’emocions a vegades contraposades entre elles. A mi m’impacta sobretot l’escenari on ens estrenarem, un dels teatres més bells i amb més història de la ciutat. Tenc moltes ganes de tocar i també un plus de nerviosisme, ja que hi trobaré moltes cares conegudes.

El programa del concert de dia 24 inclou només música del segle XX.
Des de l’organització ens van proposar un programa centrat en el segle XX, i a nosaltres ens va semblar bé. El quintet de vent és una formació estable des de finals del s. XVIII, però és al s. XX en què trobam la major part del repertori i segurament de més qualitat. Només fa falta mirar els noms dels compositors que interpretarem. Són compositors de primera línia, cabdals per entendre l’evolució que ha tingut la música durant el segle passat.

Què li diria a la gent que vol escoltar el Quintet Frontela però que no li agrada la música del segle XX?
Convid tota aquesta gent a atrevir-se a venir dia 24 a les 19 hores al Teatre Principal. Estic convençut que no s’avorriran, i m’hi jug un pèsol que s’entretindran, s’ho passaran bé i gaudiran de bona música.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.