algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

L'il·lustrador Guillem Cifré mor als 62 anys

El dibuixant de vinyetes i il·lustrador Guillem Cifré va morir divendres a Barcelona, la seva ciutat natal, als 62 anys d'edat. El dibuixant era un habitual de diaris com El Mundo, El Periodico de Catalunya o l'Avui, on publicava tires còmiques i il·lustrava articles d'opinió. També havia il·lustrat llibres, cartells i dissenyat de portades de discs.

Fill de l'històric Guillermo Cifré, va aprendre a dibuixar del seu pare i altres membres de l'anomenada “escola Bruguera”, entre qui es comptaven José Peñarroya, Escobar, Conti i Eugenio Giner.

Va iniciar la seva carrera el 1974 amb la revista Mata Ratos, i va passar després al còmic underground encarnat en revistes com Star o El Víbora, a més de treballar també per a la revista “Cairo”.

Entre 1983 i 1986 va col·laborar en el programa El Planeta Imaginario de TVE, i al costat de Joan Navarro va realitzar l'àlbum Modernas y profundas (Complot, 1990).

El tío del final, també amb Joan Navarro, va ser una recopilació de tires publicades al diari Avui (2000-2003). Un altre àlbum seu, Artfòbia, va recopilar il·lustracions publicades al suplement cultural del mateix diari i amb Artfòbia II va guanyar el Premi Nacional de Còmic de Catalunya el 2009. Entre les seves últimes col·laboracions destaca la de 2009 al Almanac Il·lustrat del Final del Món, un àlbum antològic d'Edicions de Ponent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Descansi en pau.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente