cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

'Sopa d'Illetres' homenatja Rosselló-Pòrcel, Villangómez i Espriu a Maó

D'altra banda, l'Espai Mallorca de Barcelona obre una mostra sobre el poeta mallorquí on Maria del Mar Bonet recitarà alguns dels seus versos més populars

2489
El passat mes de setembre diversos poetes mallorquins es reuniren a La Misericòrdia per recitar poemes de Rosselló-Pòrcel, Villangómez i Espriu. | Joan Torres.

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana celebra a partir de les 20 hores a l'Ateneu Científic, Literari i Artístic de Maó (Sa Rovellada, 25) l'acte literari 'Sopa d'Illetres', en el qual tres escriptors de tres gèneres i tres illes diferents llegiran fragments escollits de l'obra de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Marià Villangómez i Salvador Espriu, en commemoració dels respectius centenaris. També llegiran fragments de l'obra pròpia, en els quals es deixa sentir la presència o influència d'algun d'aquests grans autors de la literatura catalana, homenatjats enguany, en el moment que tots tres complirien cent anys.

Després de la lectura poètica s'obrirà el torn d'un col·loqui entre els participants i el públic, en què es plantejarà una reflexió sobre la creació des de l'illa i des de les diferències geogràfiques i de gènere literari conreat.

El representant mallorquí a l'acte és el científic i poeta Àngel Terron, llicenciat i doctorat en Ciències Químiques, actualment exerceix de professor titular de Química Inorgànica a la Universitat de les Illes Balears. La seva activitat relacionada amb el món de les lletres no es limita a escriure poesia, sinó que ha estat editor i coeditor respectivament de la revista Blanc d'ou i de Poetry and Sons, i ha codirigit la col·lecció de poesia Tafal a Palma. Els seus últims poemaris són Sons nets (2004) À Mon Seu Désir (2007) i Art breu. Antologia 1973-2008 (2008).

Maite Salord és la dona de lletres que "jugarà a casa", en haver estat escollida en representació de Menorca. A més de professora de llengua i literatura catalanes a l'IES M. Àngels Cardona de Ciutadella, és la portaveu del grup municipal del PSM-EN a aquell consistori. Com a escriptora és autora de I del somni, tot (1998), guardonada a la Biennal Literària i Artística de les Festes de Sant Joan 1997, Flor de Gessamí, Premi Illa de Menorca de narració curta (1999) i la novel·la Com una nina russa (2002). L’any 2003 guanyà el IV Premi Contarella de Literatura, en la modalitat de literatura infantil, amb el conte Omplir la nit (2004) i el 2004, el Premi Ciutat d’Olot de narrativa juvenil amb la novel·la Mar de boira (2004). El 2006 publicà el volum Freqüències (2006), un recull de comentaris radiofònics en els quals opinava sobre diversos temes d’actualitat. Aquell mateix any fou finalista del Premi Sant Jordi de novel·la amb La mort de l’ànima (2007).

L'últim que resta és el pitiús Vicent Tur. Llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona, és autor de les obres La Llum (1999), Premi de la UIB per a joves escriptors amb George (2003), La successió (2003), Alícia (2005), Premi Joaquim Bartrina de Teatre amb Veritat o mentida (2006), entre d'altres. També ha escrit el llibre de poemes Nosa (2001). Fou un dels fundadors de la companyia de teatre eivissenca 'L'Increat', que té l'objectiu de promoure obres d'autors contemporanis, i el nom de la qual neix del poema "L'increat", de l'escriptor eivissenc Marià Villangómez, a qui van dedicar el seu primer espectacle.

Exposició
A més del destacat acte cultural a Maó, a l'Espai Mallorca de Barcelona inauguren, també a les 20 hores, una nova exposició dedicada al poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel, baix el títol De la rosa i de la flama. Durant l'acte de presentació, la cantant Maria del Mar Bonet, l'escriptor Sebastià Bennàssar i el comissarí de l'exposició, Xavier Abraham, recitaran poemes del conegut autor d'Imitació del foc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.