algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Pep Tosar recupera l’obra Mallorca vers a vers

20444
Maria Lorea i Pep Tosar, a l’escenari del teatre Principal de Palma, a l’any 2008. | S. AMENGUAL

L’espectacle Mallorca vers a vers s’estrenà al teatre Principal de Palma el 17 de febrer de 2008, dins el cicle Poesia en escena. Pep Tosar reprèn cinc anys després aquest muntatge al Círcol Maldà (Barcelona), on compartirà escenari amb la pianista i cantant Maria Lorea des d’avui fins diumenge. L’actor mallorquí fa un recorregut per l’obra d’alguns dels millors poetes mallorquins del segle XX, convençut que també ho són de la llengua catalana. “Obres com la de Blai Bonet seran difícils d’oblidar, i això que no té cap any commemoratiu. La seva obra és dins un calaix i ni tan sols no hi ha una casa on puguin peregrinar els seguidors”, explica.

Mallorca vers a vers “s’havia representat molt poques vegades”, com el mateix Tosar reconeix. Així que ja era ben hora de tornar a fer aquest muntatge, on el treball del mallorquí “casa molt bé” amb la part musical aportada per Maria Lorea, on el jazz i la música popular en són els grans protagonistes. Com a novetat, Tosar ha inclòs l’obra de Lluís Massanet, que curiosament és l’únic autor viu de tots els que formen part de l’espectacle. “És un poeta de la meva generació i he estat molt a prop d’ell des que érem joves.El seu darrer llibre, Intersticis, confirma la seva identitat poètica, de la qual jo som admirador”, comenta l’actor, director i dramaturg.

Joan Alcover, Andreu Vidal, Miquel Costa i Llobera, Rafel Ginard, Miquel Bauçà i Blai Bonet són alguns dels noms insignes que componen la nòmina d’autors de Mallorca vers a vers. Però, contràriament al que pugui semblar, els poetes no arriben en un bon moment de la vida de Tosar. Si l’actor i director inicià fa gairebé cinc anys la seva faceta com a empresari teatral al Círcol Maldà, ara veu com aquesta etapa potser arriba a la fi el proper setembre.

“Si no ocorre un miracle, tancarem la sala a finals de setembre”, afirma. Serà llavors quan acabi el contracte de lloguer del Círcol Maldà, que la propietat de l’immoble no vol renovar. “No sabem quins són els motius per no renovar, tal vegada que la propietat vulgui dedicar el local a una altra activitat”, continua Tosar, qui ha cercat un establiment alternatiu a l’actual sense èxit. “El Maldà ja era una realitat dins Barcelona i el públic ens està ajudant. Però és una petita resistència contra un gran mur”, sentencia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.