algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Poca festa per començar

Cort elimina la tradicional desfilada de cultura popular per estalviar 4.000 euros. Una plaça de Cort mig buida fou l’escenari de la lectura del pregó, a càrrec de Catalina Torrents, propietària de Casa Roca

Les festes de Sant Sebastià 2013 començaren ahir amb ben poca bauxa. En lloc de la tradicional desfilada popular, hi hagué un ball dels gegants de la Sala i el Drac de na Coca, dansa que va ser precedida per l'actuació de la Banda Municipal i pel ball de bot. Poca gent es congregà a la plaça per assistir al pregó, que enguany va ser a càrrec d'una emocionada Catalina Torrents, propietària de Casa Roca (fundada el 1850).

Fonts municipals assenyalaren que la supressió de la desfilada popular ha estat per causes pressupostàries, malgrat que només s'han estalviat 4.000 euros amb aquesta mesura. Bona part dels ciutadans que hi anaren demanaren per la desfilada, sobretot els més petits. Algunes persones partiren abans d'hora decebudes.

La lectura del pregó començà, com estava previst, a les 20 hores. La regidora de Participació Ciutadana,Sandra Fernández, alabà la figura de Catalina Torrents "com un exemple de feina i esforç" i assenyalà que enguany ha estat nomenada pregonera pel que "simbolitza" com a ciutadana.

Torrents inicià la lectura del pregó ben emocionada i es presentà a ella mateixa com a "botiguera". "Se'm romp el cor quan una botiga de tota la vida tanca les portes. I és que amb els temps que corren i quan tothom va molt just, allò fàcil seria explicar-vos les nostres penúries", comentà en la primera part del discurs. Però Torrents no volgué parlar de penúries i es disposà a repassar de manera resumida la història de Casa Roca.

La pregonera finalitzà les paraules desitjant que "durant aquestes festes de Sant Sebastià deixem a un costat les preocupacions i gaudim de les torrades, la música, el ball, la família i l'amistat per després tenir més forces i ganes de continuar lluitant".

Llavors fou el torn del batle, Mateu Isern, que enguany deixà de banda el castellà i va fer tot el discurs en català. Isern tornà a alabar la figura de Catalina Torrents i parlà de la "força", el "treball" i la "valentia" que calen per superar els temps de crisi.

Les festes quedaren oficialment inaugurades amb ben poc púclic a Cort. Després es va donar pas a les actuacions musicals de Baix'n'nicotina i Aer·sol, però la llàstima fou que aquests dos grups tocaren davant només una vintena de persones. Juntament amb el batle, Mateu Isern, va assistir al pregó tot l'equip de representants municipals, que varen estar acompanyats pels familiars de Catalina Torrents i per la senadora Margalida Durán, que va repetir cita amb Sant Sebastià després d'haver-hi anat també l'any passat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ferran, fa mes de 11 anys

Per mi el que haurien de fer és només organitzar les torrades pel carrer i que ho organitzés cada barriada, així el cost seria proper a zero, que és el que s'ha de fer amb el pressupost de festes, quan no hi ha doblers per a la sanitat, els serveis socials, l'educació o el sou dels treballadors públics....

Valoració:1menosmas
Per RR, fa mes de 11 anys

Fore presupost es pot fé festa popolar i-ha moltes entidats ciutedanes que coloborien

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente