cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Sus a l’Any Villangómez

La comissió de la commemoració està formada per 11 institucions. La reedició de la seva obra poètica en serà una de les prioritats

L'Any Villangómez ja ha començat a rodar. La comissió que coordinarà els actes de commemoració del centenari del naixement de Marià Villangómez ja ha marcat els baluards del seu full de ruta, que tindrà en la reedició de l'obra poètica de l'escriptor eivissenc un dels eixos centrals. Els consells d'Eivissa i Formentera, el Govern, l'Institut d'Estudis Eivissencs (IEE), l'Obra Cultural Balear de Formentera, els cinc ajuntament pitiüsos i la Universitat de les Illes Balears són els organismes que integren la comissió esmentada.

"La reedició dels llibres de Villangómez és prioritària, perquè a hores d'ara estan esgotats. A més, volem unificar la seva obra poètica en un sol volum, que facilitaria les tasques de difusió", explica Jordi Salewski, membre de la comissió per part de l'IEE. La idea és que el llibre estigui enllestit per Sant Jordi.

Així mateix, està prevista l'edició "d'una audioantologia amb poemes recitats" pel mateix Villangómez, que també portarà alguns comentaris literaris. D'altra banda, la comissió s'encarregarà de l'edició de l'entrevista que el president de la Secció Filològica de l'IEC, Isidor Marí, va fer a Villangómez. No mancarà una programació amb la producció teatral de l'autor eivissenc, que girarà per diversos municipis.

"Hi haurà un segell de correus commemoratiu, ja que és una bona manera de portar la imatge de Villangómez arreu de l'Estat", continua Salewski, qui destaca la importància que els poemes de l'escriptor eivissenc "arribin a la gent". "Per a què serveixen els premis i reconeixements que va tenir si la gent no s'anima a llegir-lo?", es demana. La comissió prepara, a més, una sèrie d'excursions i visites a punts bàsics en l'obra de Villangómez, que sempre parlà en els poemes "del territori, dels paisatges i del món rural". No mancaran a la programació d'aquest Any Villangómez les conferències, que seran "retransmeses per internet" perquè arribin a totes les Illes. També es duran a terme exposicions en la programació d'actes commemoratius. N'hi haurà dues: una de destinada a itinerar pels centres escolars i una altra de realitzada a partir del llegat de Villangómez dipositat a l'IEE i a la Biblioteca Municipal de vila.

El que encara no hi ha és una partida tancada que fixi el pressupost de la commemoració. El que s'ha fet ha estat pactar els actes prioritaris, que disposaran de les aportacions econòmiques de les institucions que formen part de la comissió. El primer esdeveniment oficial de l'Any Villangómez, el logo del qual està dissenyat per Pep Marí, va tenir lloc ahir (dia del seu naixement) amb un recital literari i musical que se celebrà a la sala Villangómez de la biblioteca de Can Ventosa. La comissió encarregada d'organitzar els diferents actes també es presentà ahir, en aquest cas, a la seu del Consell d'Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesca Riera, fa mes de 11 anys

Idò Rosselló-Pòrcel serà l,escriptor del mes d,abril a la Biblioteca Municipal d,Eivissa, Jaume Vidal Alcover el de maig, Àngel Terron el de juny i Bartomeu Fiol el de novembre

Valoració:8menosmas
Per a Joana Maria, fa mes de 11 anys

No ho dubti.

Valoració:14menosmas
Per Joana Maria, fa mes de 11 anys

Probablement, les autoritats "culturals" del PP no saben ni qui fou en Rosselló-Pòrcel...

Valoració:10menosmas
Per Maria de Cas Concos, fa mes de 11 anys

Mentrestant, quina vergonya a Palma, on l'Ajuntament ni tan sols ha previst cap acte commemoratiu del centenari de Rosselló-Pòrcel, per no parlar del Consell de Mallorca ni del Govern de les Illes Balears. Els hauria de caure la cara de vergonya. Impresentables!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente