muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Sant Sebastià més magre de la dècada

Les festes de Sant Sebastià d’enguany seran les més minses de la darrera dècada, tant pel que fa al pressupost com pel programa d’actes. L’Ajuntament de Palma ja avançà el juliol passat que no hi hauria aiguafoc, però, a més, ahir va presentar una revetla amb dues places menys per als concerts i amb un repertori en què els màxims caps de cartell són Mishima, Pitingo i Jarabe de Palo. Així mateix, tal com succeí l’any passat, la música en català queda relegada a un lloc simbòlic.

El pressupost del Consistori palmesà per a la revetla d’enguany és de 373.537 euros, un 28,4% menys que l’any passat, i un 58,2% més minso que el de 2011. El motiu, segons la regidora de Participació Ciutadana, Sandra Fernández, és que “ateses les circumstàncies, les necessitats són unes altres”, digué ahir en roda de premsa anvoltada pels patrocinadors privats d’aquestes festes patronals. Fernández va reconèixer també a dBalears que el pressupost d’enguany és el més reduït “d’almenys els darrers deu anys”.

Així les coses, no hi haurà concerts a les places de la Reina ni a Santa Eulàlia, que acollirà un mercadet solidari. En pocs anys, la plaça de Santa Eulària s’ha vist relegada de ser la més important de la nit –on s’encenia el fogueró– a tenir un paper més aviat simbòlic, com el d’enguany. Quant a la resta de places, continuaran sent “temàtiques”, encara que serà una mica difícil quallar Marga Pocoví, el DJ Juan Campos i Mishima en una única actuació (mirau el gràfic adjunt). La despesa total de la revetla serà de 153.483 euros, tenint en compte que alguns dels concerts són patrocinats per les emissores de ràdio. Dues d’aquestes actuacions patrocinades seran el diumenge, dia 20, amb Mclan per part de la Cadena 100 a la plaça d’Espanya i Flaix Mallorca a la plaça de l’Olivar.

Respecte de la cancel·lació de l’aiguafoc, la regidora popular argumentà de nou la situació econòmica com a motiu de la cancel·lació: “L’aiguafoc tenia un pressupost de 100.000 euros i ara no ho podem assumir, encara que esperam poder recuperar-lo més endavant”.  Precisament, l’any passat, en la mateixa roda de premsa, Fernández explicà que suprimien l’aTIÀrfoc per l’espectacle piromusical per abaratir costos. Enguany, però, obvien les dues coses.

L’única novetat del programa serà un correfoc el dilluns 21 de gener, del teatre Mar i Terra a la plaça de Santa Domingo. Aquesta activitat ve lligada a una proposta presentada per PSM-IV-ExM  per dinamitzar les colles de dimonis de Ciutat i on s’establia que hi hauria dos correfocs a l’any: un per Sant Sebastià i un altre per Sant Joan. Això sí, el correfoc previst enguany per Cort  no tindrà res a veure amb l’aTiÀrfoc, sinó que només hi prendran part les cinc colles de dimonis palmesanes.

L’activitat per celebrar el patró començarà dissabte, dia 13, a les 19 hores amb el pregó de festes, enguany a càrrec de Catalina Torrents, propietària de Casa Rosa, i amb un homenatge de Cort “al petit comerç palmesà i a la cultura de l’esforç”, segons apuntà Fernández. Queden nou dies de festes patronals amb un programa minso. Serà la ciutadania qui decidirà si la festa val la pena i Sant Sebastià és realment popular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bimbolla, fa mes de 11 anys

i so no hi ha doblers, que voleu ??? si ho hagesin fet a lo grande tambe tindrieu que dir.....!!!!

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente