algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
14°

Miró torna de nou a Sóller de la mà del Tren de l'Art

Les sales expositives de l'estació del ferrocarril de la Vall acullen a partir d'ahir la mostra Joan Miró. Constel·lacions

Joan Miró continua lligat al poble natal del padrí matern a través de la seva obra i gràcies a la Fundació Tren de l'Art, que des de fa uns anys s'ha implicat en el llegat de l'artista per oferir a les seves sales de l'estació del Ferrocarril de Sóller una exposició contínua d'algunes de les creacions del mestre català. Amb motiu de la Fira de Sóller, la Fundació Tren de l'Art inagurà ahir una nova mostra d'aquesta implicació titulada Joan Miró. Constel·lacions. Així, oferí al conjunt de la societat de la Vall i de l'Illa, com també als viatgers, l'exposició preparada a partir d'una col·lecció d'obra gràfica de l'artista que formà part del llibre Constellations, elaborat de manera conjunta amb André Bretron. Els dibuixos d'aquelles constel·lacions foren realitzats per Miró entre 1940 i 1941.

L'acte cultural va tenir una gran afluència de públic i, entre altres autoritats, hi assistiren el conseller de Cultutra del Govern, Bartomeu Llinàs, i la presidenta del Parlament, Aina Rado. Tampoc no es perderen la inauguració la regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon, i el delegat de Defensa de la Comunitat, Bartomeu Sbert, a més del gruix de la junta rectora del Tren de l'Art, que presideix Pere A. Serra, i del Ferrocarril amb Òscar Mayol i Vicenç Sastre al capdavant, i la cònsol dels Estats Units a Palma, Amy Christiansen.

Òscar Mayol, president de la companyia, agraí la "inestimable col·laboració d'Emili Fernández", nét de l'artista i comissari de la mostra, que "amb una cooperació contínua i amb la cessió d'aquesta magnífica col·lecció ha demostrat una vegada més la seva amistat i la gran estima pel poble que sempre sentí el seu padrí", afegí. Així mateix, Mayol aprofità per demanar que "aquesta exposició no en sigui la darrera", a fi que "no deixem d'anar pel camí d'associació cultura i art i que el Tren de Sóller continuï sent, com fins ara, un monument en moviment".

Per la seva banda, el president del Tren de l'Art, Pere A. Serra, també agraí a Emili Fernández Miró la seva "col·laboració exquisida", que permet mostrar a Sóller "una col·lecció tan magnífica com Constel·lacions".

Abans d'iniciar el recorregut per les més de vint obres mironianes, el conseller Llinàs donà l'enhorabona a l'entitat per l'impuls cultural al Tren i recordà que Joan Miró "s'implicà totalment amb Mallorca i ens deixà més vius i més creatius".
Entre els artistes assistents a l'acte eren Tolo Albertí, Luis Maraver, Paco Lorente, Miki Antón, Christian Karis, el galerista Joan Oliver Maneu, Patrick Guino i Eva Panadero, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.