cielo claro
  • Màx: 15.19°
  • Mín: 7.61°
14°

Vuit Picassos per 33,6 milions

Sotheby's subhasta obres del malagueny i ven un llenç que Miró regalà al seu nét Emili

52344
Sothebys subhasta obres del malagueny. | ANDR

La casa de subhastes Sothebys va vendre ahir vuit obres del pintor malagueny Pablo Picasso per un import conjunt de més de 55 milions de dòlars, uns 33,6 milions d'euros. Entre les obres licitades hi figura Femmes lisant (Deux Personnages), que, amb un preu de 14,3 milions d'euros, es convertí en la peça més cara de la subhasta. La licitació a la casa de Nova York també registrà la venda d'un llenç que Joan Miró realitzà el 1964 i que regalà al seu nét Emili Fernández, ahir venut per 3,4 milions.

Pel que fa al quadre de Picasso més cotitzat, Femmes lisant, és un retrat del 1934 que el malagueny dedicà a la seva amant i musa del moment, Marie-Thérése Walter. En el llenç, un dels retrats més cars del mercat dedicats a la figura de Walter, la jove apareix llegint un llibre i acompanyada de la seva germana. En opinió del responsable d'art impressionista i modern de Sotheby's, David Norman, l'obra mostra que l'autor "estava enamorat".

A la mateixa subhasta s'adjudicaren altres obres de diversos períodes del pintor espanyol, algunes de les quals superaren les previsions que havia fixat Sotheby's, com el retrat surrealista Femme (1930), venut per 5,3 milions d'euros. Un altre retrat de Picasso que captivà els compradors fou Fillette aux nattes et au chapeau vert (1956) , una tendra representació d'una de les filles de l'artista, Paloma. Aquest s'adjudicà per 3,9 milions. També de Picasso, trobam Couple á la guitare (1970), que mostra uns amants entrellaçats i que fou venut per 6,4 milions de dòlars.

Pel que fa als altres noms d'artistes objecte de licitació, destaca la tela Peinture, de 2,4 metres d'amplada i 40 centímetres d'alçària, que Joan Miró dedicà al seu nét Emili Fernández Miró i que també superà les expectatives. L'obra, realitzada el 1964, superà de llarg les estimacions de la casa de subastes i arribà a un preu final de 3,4 milions, molt superior als 2 i 2,6 milions d'euros estimats. En l'apartat d'escultura destaca Femme debout, figura de bronze que Alberto Giacometti realitzà entre 1956 i 1957, i que fou adjudicada per un preu de 4,9 milions d'euros -així, superà àmpliament les estimacions d'entre 1,3 i 2 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.