algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

Tintín arriba a Palma

La Fireta de llibres i tebeos vells tindrà enguany com a gran protagonista el conegut i polèmic reporter creat per Hergé. La fira, a la Misericòrdia, es completa també amb la 6a Trobada de tintinaires

Les vinyetes tornaran a envair aquest cap de setmana el pati dels Hòmens de la Misericòrida. La Fireta de llibres i tebeos vells, organitzada pels Amics i víctimes del còmic, arriba a la 21a edició amb un protagonista ben especial: Tintín. Les aventures de l'intrèpit (i també polèmic) reporter acompanyat del seu inestimable ca Milú reviurà durant aquests dos dies a Ciutat amb una completa posada en escena. En això darrer, també hi contribuiran l'Associació tintinaire 1001 del Principat, que aprofitarà la ja veterana fireta del còmic per fer a Palma la seva trobada anual.
"Aquesta és una fira que ja s'ha convertit en un referent i que com a acte consolidat fomenta la lectura", recordà ahir el responsable de l'Associació d'amics i víctimes del còmic, Pere Joan Morey, alma mater de l'encontre. Fins a setanta paradetes, la gran majoria de particulars, es repartiran pel pati de la Misericòrdia per vendre les seves recomanacions. Alguns d'aquests participants, com sempre, són col·leccionistes o amants del còmic, d'altres són particulars que buiden les estanteries per oferir els llibres i tebeos a preus més assequibles. "Enguany s'hi ha apuntat molta de gent no només per fer lloc a les prestatgeries, sinó també pel tema econòmic", reconegué Morey en referir-se a la crisi.

Una altra de les grans novetats d'enguany serà l'amplicació del programa de la Fireta. Així, els actes començaran demà, dissabte, amb el dibuixant Miquel Fuster com a gran protagonista. Com ja és tradicional, la Fireta té un important vessant social i solidari, que dia 30 es traslladarà fins a la Casa Llarga de Can Gazà, on Fuster presentarà el llibre 15 años en la calle. "Dibuixant de tebeo femení durant els anys seixanta i setanta, per circumstàncies de la vida, Miquel Fuster es passà 15 anys vivint al carrer. Ara presenta aquest còmic, en què ha traslladat la seva marginalitat més absoluta i en què tracta el caràcter reconfortant que pot ser l'alcohol per a aquestes persones o els problemes mentals a què pots arribar", explicà l'organitzador, qui volgué deixar palesa la capacitat de Fuster, i de tant altres, de sortir endavant. "És un llibre encoratjador", recalcà Morey.

Ara bé, el gruix de les activitats se centraran diumenge a Ciutat. Enguany, ja ho hem dit, estaran marcades pel personatge d'Hergé. Així, l'associació 1001 congregarà els personatges més emblemàtics de Tintín a Ciutat i fins i tot organitzarà una trobada de fox terriers, altrament dit Milús. "D'ençà del 2005, feim una trobada anual i, ja que el nostre principal àmbit són els territoris de parla catalana, decidírem afegir-nos a la Fireta i fer aquí l'encontre", indicà ahir Miquel Puig, membre de l'Associació tintinaire, durant la presentació de la Fireta, juntament amb la consellera d'Esports, Joventut i Igualtat, Josefina Ramis. Els jocs de trivials, les xerrades informatives i els contacontes acompanyaran els centenars i centenars de llibres i còmics que, any rere any, es poden adquirir a la Fireta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Max, fa mes de 13 anys
Me diu algú si degut a la pluja i vent, la desfilada Tintin se manté avui?. Gracis, Max
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente