algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El BIC de Pollença, més a prop

Els tècnics de Patrimoni del Consell donen el vistiplau a la declaració de Conjunt Històric del nucli antic de Pollença i ultimen la protecció de Sineu

La ponència tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca va acordar ahir, amb el vot en contra del representant de l'Ajuntament de Pollença (l'arquitecte Rafel Balaguer), aprovar definitivament la declaració com a Bé d'Interès Cultural (BIC) amb la categoria de Conjunt Històric del nucli antic de Pollença. Si es compleixen els terminis previstos, el ple del Consell de Mallorca donarà el vistiplau a l'aprovació definitiva del Conjunt Històric el divendres 5 de novembre. A partir de la publicació de l'acord al BOIB, totes les llicències d'obra vigents a la zona hauran de menester autorització de Patrimoni.

La declaració de BIC es va iniciar d'ofici a instàncies del Departament Insular de Patrimoni que dirigeix el pollencí Gabriel Cerdà, en contra de l'opinió de l'Ajuntament i en compliment del que marca el Pla Territorial de Mallorca, que ordena la declaració de Conjunt Històric dels nuclis de Pollença, Sineu, Llucmajor, Porreres, Campos i Sóller, i la revisió dels de Manacor, Felanitx i Muro. La declaració de BIC del centre històric de Sineu també està a punt i Patrimoni ultima els tràmits per protegir els nuclis antics de Sóller i Campos.

Pel que fa a Pollença, el director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà, va explicar ahir que "el BIC que s'aprova ara és més petit que el que contempla el pla especial actual del centre històric i inclou bàsicament tot el que es va construir fins al segle XIX". "No tinc cap dubte que tot s'ha recollit correctament; divendres que ve, quan aquesta questió es dugui a plenari, el perímetre estarà completament quadrat", digué Cerdà.

Altres punts de la ponència

En el marc de la ponència tècnica de patrimoni celebrada ahir també es dicutiren les reformes dels convents de Santa Clara o les Caputxines de Palma, els jardins de Raixa i el projecte de restauració de la capella de la Trinitat de la Seu de Mallorca, entre d'altres operacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.