cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Tres dies amb la glosa

L'actuació d'ahir al teatre Principal tancà la primera Trobada internacional d'improvisació, que s'ha fet a Mallorca

45666

AppleMark

Ferran Aguiló

Els versos de Tomasita Quiala ressonaran encara molts dies en les ments d'aquells afortunats que aquest cap de setmana han presenciat la primera Trobada d'improvisadors, que s'ha duit a terme a Alcúdia, Manacor i que ahir posà el punt final al teatre Principal de Palma. Ho reconeixia així un dels membres de l'associació organitzadora, Mateu Matas Xurí, qui tingué el plaer d'intercanviar en directe alguna de les gloses amb la improvisadora cubana. "Jo crec que la gent se'n va anar cap a casa somiant amb els versos de Quiala", digué Matas, que valora molt positivament aquest primer encontre.
Durant tres dies, el públic mallorquí ha pogut gaudir dels improvisadors italians, els cubans, els glosadors menorquins i, és clar, també d'una àmplia representació local. Tot i que l'actuacions estaven preparades de manera independent, aviat començaren a sorgir les fusions i els músics cubans no dubtaren a juntar-se amb els de les Balears i viceversa.
Allò interessant d'aquesta cita és veure com la improvisació pot tenir múltiples vessants més enllà de la glosa mallorquina. Sorprengué sobretot la passió de Tomasita Quiala, cega de naixement i una de les millors improvisadores del món, com també la dels italians que, com si fossin cantants d'òpera, glosen en art major.
Els músics de l'estranger destacaren sobretot "l'efusió" del públic illenc i esperen poder tornar a improvisar a Mallorca ben aviat. Segons Matas, "tota l'associació ha quedat molt contenta de com han anat les trobades i hem vist com tota la feinada que això requereix realment val la pena. Crec que entre tots hem pogut crear uns vespres molt agradables".
L'encontre de glosadors va començar divendres a l'Auditori d'Alcúdia i continuà dissabte a Manacor, on, a més de les actuacions, hi hagué una taula rodona amb experts del món de la improvisació.
Durant l'acte d'ahir, en el qual també assistí el president Antich, es féu un petit homenatge als glosadors Joan Planici i Antoni Socias pobler.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.