algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Consell treu a la llum el seu fons

El museu Krekovic inaugura avui la mostra Els límits de la figuració amb una trentena d'obres contemporànies

45910
Maties Garcies, Mar Gaita i Xisco Bonnín, al Museu Krekovic. | Ferran Aguiló - J. Torres.

Una trentena d'obres del fons d'art contemporani del Consell de Mallorca han abandonat per uns dies els espais habituals (ja sigui als magatzems de la institució o en alguna de les seves parets a la Misericòrida o al Palau Reial) i s'han traslladat ara a les dependències del museu Krekovic. Avui horabaixa (19.00 hores), s'hi inaugura la mostra Els límits de la figuració, un repàs a la pintura i a l'escultura a Mallorca entre els anys 80 i l'actualitat amb obres d'artistes com Toni Dionís, Candido Ballester, Barbara Juan, Riera Ferrari, Mirian Moratinos, Albert Pinya i Tomeu Coll, entre molts d'altres.
Aquesta iniciativa, que es podrà veure fins a final de novembre a Palma, viatjarà posteriorment a diferents institucions de la Part Forana i, segons informà ahir Maties Garcies, director insular de Cultura, "és un projecte que es pot fer en altres ocasions. Pensam que el nostre fons dóna molt de si, ja que tenim fotografia, vídeo, obra gràfica, art abstracte i així podem parlar a bastament del nostre art contemporani". En aquest cas, s'han centrat en el tema de la figuració i han agafat com a punt de partida l'artista Roca Fuster, encarregat de reintroduir-lo a l'Illa. Xisco Bonnín, responsable del fons del Consell, reconeix que a través d'aquesta selecció es pot veure l'evolució que ha patit el moviment al llarg d'aquestes tres dècades. "Als anys 80 hi havia molta influència de les avantguardes. Els 90 pareix que fou un moment de recolliment, d'austeritat expressiva i amb el segle XXI apareix un altre auge de la figuració, però molt més eclèctica".
La mostra també té com a objectiu la dinamització del museu Krekovic que, situat al polígon de Llevant (carrer de la Ciutat de Querétaro, 3), és un dels més oblidats de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.