“Mai no he cercat la notícia: simplement hem coincidit”
La fotògrafa Cristina García Rodero participà ahir a Palma en l'entrega de premis del segon certamen de fotoperiodisme de les Illes Balears
Cristina García Rodero oferí una conferència al Teatre Principal | Foto: Ferran Aguiló - M. À. Cañellas.
Menuda, perfeccionista i humil. Així podríem definir Cristina García Rodero després del seu fugaç pas per Palma durant el dia d'ahir. "Us mostraré algun treball meu, però mirau-lo amb ulls generosos, que encara no està acabat i, a més, l'ordinador no li dóna la qualitat que jo voldria", afirmava ahir la premi Nacional de fotografia, Medalla d'Or al Mèrit Artístic i primera dona espanyola a entrar a l'agència Magnum, entre altres guardons.
Ho féu a la sala Petita del teatre Principal, el lloc que acollí l'entrega dels II Premis de fotoperiodisme convocats pel Govern balear. García Rodero ha estat un dels membres del jurat i, tot i que destacà el bon nivell de les fotografies presentades, no es cansà de demanar als professionals "que s'arrisquin molt més a l'hora d'aportar històries a la societat". La seva, diu, "és una lluita constant per deixar una bona obra i per deixar un llegat d'aquesta època que m'ha tocat viure, amb les seves coses bones i amb les dolentes, en les quals, de vegades, també es pot trobar esperança".
Autodefinint-se com a "creadora" més que no pas com a "periodista", García Rodero explicà que "no m'interessa l'actualitat. Mai no he cercat la notícia tot i que, de vegades, sense voler, simplement hem coincidit."
Quant a les noves tecnologies i la democratització dels mitjans, reconegué que li ha "costat" adaptar-se al mètode digital, encara que "de vegades hi ha situacions en què no et queda més remei que fer-lo servir. Per als qui són de la vella escola com jo, el canvi és molt més difícil".
Reconeguda mundialment per un dels seus primers treballs, La España oculta, en el qual retratava com eren els pobles de la Península durant els anys 80, Rodero admeté que "en segons quins casos, Espanya tampoc no ha canviat tant". "El problema és que ara veim com ens enganya i abans potser vivíem més en la ignorància", afirmà en referència a la crisi i a la corrupció.
També a Illes Balears
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- El batle de Petra comercialitza un allotjament turístic gràcies a haver mentit en la Declaració Responsable inicial
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- La universitat ultracatòlica CEU desembarca a Mallorca
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.