algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Els racons secrets de la natura

L'artista xilè Fernando Prats mostra les seves intervencions plàstiques a l'Espai Quatre del Casal Solleric

Material orgànic, fum, paper i la imprevisió dels elements formen l'alquímia plàstica de Fernando Prats, l'artista que avui vespre inaugura La lógica del lugar a l'Espai Quatre del Casal Solleric. Les intervencions del xilè no deixen indiferent el públic, que veu com les obres es van prenent forma a mesura que passen els dies de la mostra. És, com assegura el mateix artista, un procés creatiu d'una exposició convencional. Habituat a emprar la natura com a eix principal del treball, un canari ajudarà Prats a plasmar l'art sobre un llenç de paper. L'altre suport serà el fet de fumar les superfícies perquè es produeixin "coses que no són", segons apunta el crític d'art Fernando Castro. El moviment de l'animal, de l'aigua, de les roques i del foc són els protagonistes de la seva tasca creativa.

"No s'ha de cercar allò visible, sinó allò que s'ha de fer visible", comentava ahir l'artista durant la presentació de la mostra al Casal Solleric. Precisament a través del fum Prats "fa visible" l'aleteig d'un ocell, que després es pot veure plasmat sobre el paper, i les bafarades dels elements orgànics que desprèn un guèiser. És un espai on "els microorganismes apareixen i es dibuixen", explicà. "Ramon Llull parlava d'un setè sentit que hi ha entre el paladar i la llengua; el que l'aire mou és també un sentè sentit, la pintura que es mou de manera autònoma en allò creat", apuntava l'artista a l'hora de definir la seva obra.

Una de les instal·lacions que presenta avui a Palma fa referència al carbó, un element essencial de la terra que Fernando Prats ha immortalitzat sobre el paper a través del seu contacte en una mina d'aquest material anomenada El Chiflón del Diablo. "Aquí el carbó és de color marró, pur, sense contactes. El punt on la terra s'activa", digué. Tanmateix, el fet de fumar els moviments de la natura, eix clau en les peces de l'artista, no és una tècnica nova. "Era el sistema que empraven els geòlegs per poder capturar els moviments de la terra", va explicar. Aquesta activitat provinent de la natura es converteix en plàstica. La mostra s'inaugura avui a partir de les 21.00 hores i quedarà oberta fins l'11 d'abril.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.