algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Pere A. Serra rep avui la Medalla d'Or al mèrit en les belles arts

El Consell de Ministres concedeix aquest matí les seves distincions a figures o entitats destacades pels seus serveis de foment i difusió de l'art, cultura i patrimoni artístic. A l'acte, presidit pels reis, hi acudiran la ministra de Cultura, Àngeles Gonzàlez-Sinde, i el president de Cantàbria, Miguel Àngel Revilla

Pere A. Serra, president editor del Grup Serra, rebrà avui a Santander la Medalla d'Or al mèrit en les belles arts, durant una cerimònia que presidiran els reis. S'hi preveu l'assistència de la ministra de Cultura, Àngeles González-Sinde; del president de la comunitat de Cantàbria, Miguel Àngel Revilla, i del batle de la ciutat, Íñigo de la Serna Hernáiz. Aquests guardons, de caràcter anual, els concedeix el Consell de Ministres i es lliuren, segons el Ministeri de Cultura, "a les figures o entitats més destacades pels seus serveis de foment i difusió de l'art, la cultura i el patrimoni artístic". Pere A. Serra la rebrà en la seva qualitat de mecenes i, entre els mèrits acumulats, des del Ministeri mateix destaquen que, fruit de la seva "estreta relació" amb Joan Miró, aquest "creà el logotip per a la imatge exterior d'Espanya". Així mateix, remarquen la seva vessant de creador de l'editorial Atlante; de fundador d'un grup de mitjans de comunicació "en quatre llengües"; i el fet que hagi estat l'impulsor del Museu Es Baluard i de la Fundació Tren de l'Art. Cal subratllar que Pere A. Serra, acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Ferran i de la de Belles Arts de Sant Sebastià, ha escrit diversos llibres i és impulsor del nou Museu Modernista Can Prunera de Sóller.

Avui rebran també les medalles l'actor Imanol Arias i les actrius Cecilia Roth, Charo López i Pilar Bardem; el restaurador Juan Mari Arzak; el cantant Miguel Bosé; el productor cinematogràfic Enrique Cerezo; la directora de cinema Isabel Coixet; Maria Colomer, presidenta de Pallassos sense Fronteres; l'escriptor Victoriano Cremer; l'artista plàstic Nacho Criado; el pintor Isaac Díaz Pardo; Rafael Frühbeck de Burgos, director d'orquestra; Rosina Gómez Baeza, gestora d'art contemporani; Blanca Li, coreògrafa i ballarina; Pedro Iturralde, músic de jazz; José Antonio Labordeta, cantautor; el president del Grup Planeta, José Manuel Lara; José Antonio Porto, guionista; Francisco Rivera, torero; Agatha Ruiz de la Prada, disenyadora; Alberto Schommer, fotògraf; el Festival de Cinema de Sant Sebastià i la Fundació BBV. En nom de tots els guardonats, el cantant Miguel Bosé serà l'encarregat de tancar l'acte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Incredul, fa mes de 14 anys
I a aquest personatge li donen un premi?
Valoració:6menosmas
Per Francisco Franco, fa mes de 14 anys
Diuen que també me'l donaran a mi. Gràcies.
Valoració:14menosmas
Per Magritte, fa mes de 14 anys
Sabeu quines aptituds artístiques que té en Pere Serra!
I quina vocació de bohemi!

Valoració:13menosmas
Per Karol, fa mes de 14 anys
I na Munar no l'acompanyarà?
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente