nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Jornada castellera a Ciutat

Durant el capvespre es pogueren veure a la plaça de Cort fins a 9 castells de set pisos. La festa durà tot el dia

Ja de bon matí els més petits, que -per què no dir-ho?- en el món casteller són els més valents, els que pugen més amunt, es preparaven per viure la Diada castellera de Ciutat, que ha arribat a la 11a edició. Un seguit de tallers, entre els quals hi havia el de pintar la pancarta castellera d'enguany, que hores més tard presidiria el balcó de Cort, miraven d'estimular els infants i acostar-los a aquesta tradició, més del Principat que de les Illes però que a Mallorca va aconseguint cada vegada més adeptes.

Amb el permís de la pluja, que ahir s'hi féu notar després del migdia, els Castellers de Mallorca, acompanyats dels Al·lots de Llevant i els Nens del Vendrell, entraren a la plaça de Cort al so de les xeremies i les gralles.

Durant tot l'horabaixa, i tenint en compte que l'actuació durà fins passades les vuit del vespre, es pogueren veure fins a nou castells de set pisos. Els amfitrions, carregaren i descarregaren un 5 de 7, una torre de 7 i un 4 de 7 amb agulla. Els de Manacor també s'atreviren amb la torre de set, el 3 de 7 amb agulla i un 4 de 7. Per part seva, els Nens del Vendrell feren un 4 de 7 amb agulla, un 3 de 7 amb agulla i un 4 de 7. La diada finalitzà amb quatre pilars de 5 simultanis a càrrec de les tres colles.

La festa, però, continuà. Traslladats fins a les Votles amb una renouera Batucada de Maria, castellers i públic en general gaudiren d'una ballada amb Carumbau i de la festa amb DJ Turbito.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.