cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

Saben aquel que diu...

Els acudits d'Eugenio arribaran demà al Harlem Café de Palma amb Reugenio, un imitador que vol guardar l'anonimat, recordar l'obra de l'artista i que ve avalat pel fill de l'humorista

Amb camisa negra, cigarreta en mà i posat seriós. L'individu resta silenciós damunt l'escenari fins que comença dient: Saben aquel que diu... No es necessiten més pistes per poder saber que l'home retratat és l'humorista Eugenio, finat fa vuit anys.

De tota manera, tornar a riure amb els seus acudits més cèlebres és possible amb Reugenio, l'actor que imita l'artista i que, després d'estrenar espectacle a les Festes de la Mercè de Barcelona, arriba aquest diumenge en una única actuació, a la sala Harlem del Molinar, aPalma, a partir de les 23.00 hores. "Volia fer un homenatge al meu pare, quan es compleixen quaranta anys de la seva carrera damunt dels escenaris. Quan l'actor es posà en contacte amb mi, em semblà tota una casualitat", explicà el fill d'Eugenio, Gerard Jofra.

El poc mediàtic imitador vol restar en l'anonimat i no aparèixer en els mitjans de comunicació. "Quina necessitat hi ha de saber el seu nom si molta gent no coneix el llinatge del meu pare, que ha actuat durant quaranta anys?", apuntà Jofra.

Per què aquest imitador i no un altre? La raó més simple és perquè l'actor trucà directament Jofra per comentar-li el projecte. "No he fet cap càsting, sinó que el mateix Reugenio em telefonà directament", sosté el primogènit de l'artista.

No obstant això, el fill i també mànager d'Eugenio comentà la "sorpresa" quan va copsar "l'essència i el respecte" amb què actuava l'imitador del seu pare. "Com a fill, no és cap sorpresa veure Reugenio perquè sé com actuava el meu pare, però m'emociona la resposta del públic", constatà Jofra.

Personalitat pròpia

El primogènit d'Eugenio va subratllar que l'artista era la mateixa persona tant a l'escenari com fora de les taules. "El meu pare era un home seriós, educat i recte. Per això, va impactar que fos tan natural però era així", apuntà. De fet, Jofra pensa que l'èxit del seu pare va tenir molt a veure amb la naturalitat que el caracteritzava.

Eugenio era joier de professió, cosa que li permeté crear-se ell mateix la creu i els anells d'or que sempre solia dur durant els seus espectacles. La seva carrera artística començà lligada a la de la primera esposa, Conchita Alcaide. El matrimoni va formar el duet Els Dos, ella cantava i ell l'acompanyava amb la guitarra.

Començaren el periple musical recorrent els locals de la Barcelona dels anys setanta. Després d'un temps, muntaren el seu propi lloc, Sausalito. A partir de llavors, es conegueren els acudits contats per l'artista més seriós.

Quaranta anys després dels inicis de l'humorista, Reugenio en rememora el repertori més clàssic amb la camisa negra, la cigarreta i, sobretot, el rostre seriós i impertorbable.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 14 anys
Si curiosament a un bar on no deixen tocar grups que canten en català, perquè diuen que el català no mou a gent...
I voltros lis feis propaganda gratuïta...
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente