cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Juan Carlos Mestre guanya el Premi Nacional de Poesia amb “La casa vermella”

Aquest premi el concedeix el Ministeri de Cultura a la millor obra de poesia publicada a Espanya el 2008, en qualsevol de les llengües de l'Estat

El poeta i artista visual Juan Carlos Mestre ha guanyat avui el premi Nacional de Poesia, atorgat pel Ministeri de Cultura, pel seu poemari "La casa vermella", una obra en la qual dialoguen gran part de les tradicions i cultures existents.

Aquest premi dotat amb 20.000 euros, es concedeix a la millor obra de poesia publicada a Espanya el 2008, ja sigui en castellà o en algunes de les altres llengües cooficials.

Publicada per Calambur, l'obra premiada, "sense abandonar l'arrel permanent de la mitologia personal de Mestre, interroga als més reveladors derroters del pensament poètic contemporani, en un diàleg crític i ètic apassionant," segons afirma Javier Bello a la solapa del llibre.

Nascut a Villafranca del Bierzo (Lleó) el 1957, Mestre es va llicenciar en Ciències de la Informació a la Universitat de Barcelona. Amb el seu primer poemari, "Antífona de la tardor a la vall del Bierzo", va guanyar el premi Adonais el 1982, i més tard va publicar també "La poesia ha caigut en desgràcia", amb el que va obtenir el 1992 el premi Jaime Gil de Biedma, i "La tomba de Keats", pel que se li va atorgar el premi Jaén de Poesia el 1999.

Com a artista visual ha exposat la seva obra gràfica i pictòrica en galeries d'Espanya, els Estats Units, Europa i Llatinoamèrica i ha obtingut la Menció d'Honor en el Premi Nacional de Gravat de la Calcografia Nacional el 1999.

Considerat "un artista global" pel poeta Antonio Gamoneda, el nou Premi Nacional de Poesia ha acompanyat amb els seus gravats poemes del ja citat Premi Cervantes; de Diego Valverde, de Miguel Àngel Muñoz Sanjuán, de Gonzalo Rojas o de Jorge Riechmann, entre d'altres.

A més, del seu diàleg amb l'obra de diferents creadors han sorgit llibres com a "Pedra d'Ànima", amb José María Parreño; "Crònica d'amor d'una al·lota albina", amb Rafael Pérez Estrada; "Emboscados", amb Amancio Prada; "Bestiari apòcrif", amb Àlvaro Delgado; "Enea i els moixos", amb Javier Fernández de Molina; "L'Adepte", amb Bruno Ceccobelli, i "Crema la foscor", amb Alfredo Erias.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.