algo de nubes
  • Màx: 18.93°
  • Mín: 9.02°
18°

L'art del ballet torna a Balears

El Ballet de Moscou és una vegada més a les Illes per representar-hi dues de les millors obres clàssiques de dansa del romanticisme. El llac dels cignes i Giselle es podran veure a Ciutat

Les Balears acullen durant aquests dies una de les companyies de ballet més conegudes i amb un recorregut de més de 1.500 actuacions arreu del món. El Ballet de Moscou torna una vegada més a Mallorca, aquest cop per representar-hi la nova producció d'El llac dels cignes i Giselle, dues de les millors obres clàssiques. "Ens alegra molt que cada sis mesos puguem tenir aquí aquesta companyia i veure que la gent hi respon molt bé, perquè sempre se n'exhaureixen les localitats. Ja és com una tradició venir a l'Illa", puntualitzà ahir el productor Rafel Oliver durant l'acte de presentació de les actuacions.

El Ballet de Moscou, fundat per Timur Fayziev el 1989, representà ahir vespre a l'Auditòrium de Palma El llac dels cignes. L'obra, de dos actes, narra la història d'un jove príncep que el dia del seu 21è aniversari ha d'organitzar un ball formal per escollir la seva futura dona. Aquest ballet amb música de Txaikovski, representat per Dmitry Smirnov  en el paper de príncep i Anastacia Xumakova com Odetta, respecta l'escenificació de Marius Petipa i Lev Ivanov. "És una posada en escena tan completa que ningú no s'atreveix a canviar-la", assegurà el director de la companyia, Timur Fayziev.

Properes funcions

D'altra banda, avui a les 22.00 hores es representarà al mateix lloc Giselle, una de les obres mestres del teatre de la dansa del romanticisme. De nou amb Xumakova i Dmitry com a protagonistes, conta la història d'una jove pagesa de gran bellesa i molt innocent que desitja ballar, però que constantment es veu reprimida per la seva mare. L'obra també es podrà veure demà a les 21.00 hores a l'Auditori d'Alcúdia. "Cada vegada que veig Xumakova fent de Giselle em cauen les llàgrimes, perquè no tan sols és una gran ballarina, sinó que també es una actriu dramàtica i transmet molts de sentiments", explicà Fayziev. Amb 20 anys de trajectòria, la companyia continua treballant i donant a conèixer l'art del ballet per tot el món. Si aquesta vegada no podeu assistir a les actuacions proposades, pensau que el mes de gener tornaran a l'Illa amb el Trencanous.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.