algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Madrid es persona contra els Ordinas

El Ministeri de Cultura i el Consell defensaran davant els tribunals la llicència d'obra que l'Ajuntament concedí per restaurar la fortalesa. L'Estat treballa en la delimitació dels terrenys que són propietat seva

El Ministeri de Cultura es personarà en la causa que la família de Llorenç Ordinas manté contra l'Ajuntament d'Alaró. Aquesta és motivada per la llicència d'obres que concedí al Consell de Mallorca per restaurar el castell d'Alaró. La Conselleria Insular de Cultura ja anuncià que també es personaria en el procés. El 3 de juny passat, el misser de la família Ordinas, que reivindica la propietat de la fortificació, presentà davant el Jutjat número 3 contenciós administratiu un recurs contra la llicència municipal d'obres que atorgà l'Ajuntament d'Alaró al Consell per dur a terme la rehabilitació del castell. Aleshores el Consistori ho va notificar al Ministeri de Cultura i al Consell, i va requerir les dues institucions en cas que volguessin personar-se com a parts interessades (el Ministeri com a propietari de la fortalesa i el Consell, en qualitat de promotor de la reforma). Les dues han acceptat.

En interposar el contenciós, la família Ordinas també va sol·licitar al magistrat la suspensió cautelar de les obres. Això no obstant, el jutge encara no s'hi ha pronunciat. En aquest context, l'1 de juliol el Consell va iniciar les tasques de rehabilitació. Ahir mateix, el batle d'Alaró, Joan Simonet, va manifestar que se sentia "molt satisfet per la intervenció de l'Estat en la causa, ja que és el propietari del castell i perquè aquesta mesura beneficiarà en un futur el poble d'Alaró". D'altra banda, els responsables de Patrimoni del Consell es reuniren ahir a Palma amb el subdirector general de Protecció del Patrimoni de Madrid, Luis Lafuente, qui els confirmà que "el castell d'Alaró ja ha estat adscrit al Ministeri de Cultura", segons confirmà la consellera Joana Lluïsa Mascaró.A la reunió hi participà, a més, el director general de Cultura del Govern, Pere Joan Martorell, i el director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà. Els tècnics del Ministeri treballen ara amb l'expedient que fixa amb exactitud quins terrenys limiten amb la titularitat pública.

Una vegada establerts els paràmetres, ja es podrà posar en marxa un projecte de restauració i una inversió pressupostària concreta. Per això, el Consell contactarà també amb l'Institut de Patrimoni de Madrid.
Cerdà qualificà ahir capvespre la reunió de "positiva" i es va mostrar satisfet per "l'actuació diligent i alhora contundent" dels responsables del Ministeri. Per part seva, l'advocat de la família Ordinas, Miquel Àngel Ordinas, es va negar a valorar la personació del Ministeri de Cultura en la causa que manté contra l'Ajuntament per la llicència d'obres: "No vull fer declaracions" .

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.