nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

El Museu de Menorca, gestionat pel Consell

Bàrbara Galmés iniciarà les “negociacions bilaterals” per tal de transferir les competències del centre a la institució insular, tal com reclamen des de fa ja tres anys

El Govern balear iniciarà els tràmits per cedir les trasferències del Museu de Menorca al Consell d'aquesta illa, tal com ho havien sol·licitat. Així ho anuncià ahir la consellera de Cultura, Bàrbara Galmés, després de participar en la sectorial de Cultura a Melilla amb els responsables de Cultura de totes les comunitats i sota la presidència de la ministra, Àngeles González-Sinde. "La ministra presentarà el reial decret de museus, arxius i biblioteques i, si el Ministeri d'Hisenda no s'hi oposa, no hi haurà cap problema", explicà. Així, la titular de Cultura de les Balears iniciarà una "negociació bilateral" entre l'Executiu autonòmic i el Consell de Menorca per iniciar els tràmits de cessió.

La titularitat del Museu de Menorca és de l'Estat, però és l'Executiu autonòmic qui en té la gestió en virtut del decret de transferències en matèria de cultura i dels convenis signats l'any 1985. Ara bé, de 2004 ençà és el Consell de Menorca qui en sol·licita la gestió. Galmés també reclamà ahir davant la ministra que es tinguin en compte les Illes dins la Xarxa Estatal de Museus i hi demanà, segons explicà a aquest diari, l'entrada del Museu del Puig dels Molins d'Eivissa a la xarxa.

El greuge de la insularitat fou també un dels punts tractats ahir en el torn de precs i preguntes a la reunió sectorial. "L'Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM) ha llevat les ajudes directes insulars per als desplaçaments de músics i artistes, cosa que ens perjudica", explicà Galmés. La proposta balear seria la recuperació d'aquests ajuts amb motiu del fet insular i "el director de l'INAEM s'ha compromès a negociar-ho amb nosaltres a nivell particular", afegí.

Un cúmul, doncs, de bones intencions que, de moment, no s'han materialitzat en partides concretes però que, segons la consellera, "ha estat del tot positiu". Els temes referits a Patrimoni seran analitzats els propers 16 i 17 de juliol a l'Almudaina de Palma en el Consell estatal de Patrimoni. La cap de Cultura també ha recordat l'oferiment del seu departament perquè la reunió sectorial de l'any que ve sigui a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.