L’empresa Pastor de Santa Margalida va començar ahir les proves industrials per a la construcció del nou recinte de Son Fusteret, una nau modular feta de formigó que acollirà esdeveniments públics a l’aire lliure i que tindrà cabuda per a prop de deu mil persones. El projecte ha estat convocat per l’Ajuntament de Palma i s’ha adjudicat per 876.526 euros, sufragats pel Fons estatal d’inversió local. L’arquitecte Rafel Moranta és qui ha ideat l’edificació d’aquest espai descobert (fins ara mai vist a l’Illa), que es realitzarà amb murs prefabricats fets de formigó armat, amb una gruixa de 8 centímetres i una altura de tres metres. Per tant, el solar de 54.051 metres a la carretera vella de Bunyola, on ara s’ubica la fira del Ram, pot convertir-se d’aquí a sis mesos en un nou indret per a concerts i esdeveniments d’aquestes característiques.
Ara bé, el procés de construcció de les parets "prefabricades" serà complicat, tot i que l’equip constructor ja treballa amb els materials que s’hi empraran. "Hem de fer un bloc de formigó de dos metres per un, però li volem donar un toc de peculiaritat per tal que no sigui només formigó. Per això, ara intentam mesclar diferents colors i textures amb la intenció que la peça passi per un sedàs una mica artesanal", explicà ahir Moranta. L’objectiu, segons l’arquitecte, és que el recinte doni al públic una sensació de murals.
El fet de ser una construcció modular i a l’aire lliure garantirà, tal com ha estat ideada, que es pugui desmuntar, un dels requisits de la convocatòria de Cort. Això no és estrany, ja que en aquesta zona de Son Castelló hauran de conviure la fira del Ram i la futura instal·lació d’esdeveniments. Durant tres mesos, les atraccions del Ram ocuparan el solar i el recinte moludar haurà de ser desfet i arraconat. Aquest muntatge i desmuntage suposarà moure un total de 70 peces d’uns 600 quilos, però això no comportarà una gran dificultat tècnica, segons assegura l’arquitecte, perquè "un simple camió grua o una màquina de petites dimensions serà suficient com a ajuda en aquesta tasca", afegí.
La manera com s’estructura aquest recinte d’esbarjo també serà "a la carta". "Es podrà crear qualsevol forma, des de circumferències de 24 metres de diàmetre fins a pistes de bàsquet també tancades", indicà Moranta, qui ho va descriure com un espai movible de línies corbes i rectes. Precisament aquesta disposició ondulada serà allò que permetrà aconseguir unes millors condicions acústiques. D’altra banda, l’espai tindrà una barra de bar de 40 metres (també feta de peces), un escenari, una àrea de camerinos, instal·lacions, infermeria i edificis d’oficines, entre d’altres. A més, segons confirmà ahir Rafel Moranta, el recinte integrarà en el seu interior les cases de Son Fuster, que podrien formar part d’un projecte que ha d’estar acabat el novembre.