lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

El color dels joves

Dimarts s'inaugura al Solleric la mostra amb les imatges guanyadores del concurs Foto Jove 09. La temàtica de les fotografies van ser els colors

Unes estanteries plenes d’aubarques; unes mans pintades que intenten tocar el cel; una espelma apagada; un barnús penjat al lavabo; una poma entre les mans... Aquestes són algunes de les imatges guanyadores del concurs Foto Jove 09. El seu punt en comú? El color, que era la temàtica sobre la qual havien de treballar els participants en aquesta iniciativa, la catorzena marató fotogràfica escolar. Les instantànies vencedores es podran veure a partir de dimarts al casal Solleric de Palma.

Enguany hi han pres part alumnes d’entre vuit i vint-i-dos anys de 20 escoles de Mallorca. Amb "el món dels colors" com a punt de partida, les possibilitats eren infinites. Així ho mostren les fotografies premiades, amb les seves temàtiques tan diverses. Alguns joves han enfocat els objectius cap a l’art que els rodeja i han retratat quadres, grafits o cartells penjats pel carrer. D’altres s’han fixat en qui tenen al voltant i han escollit els seus amics com a protagonistes. Uns altres han mirat cap a la natura, els animals i les fruites. Alguns han fet servir objectes quotidians (paraigües, tassons, un pot de llapis) per sorprendre amb enquadraments arriscats. Hi ha qui s’ha aprofitat d’esdeveniments excepcionals: les nevades d’aquest hivern i les coloristes projeccions sobre l’edifici de Cort fetes per Sant Sebastià també hi són presents.

Majoria femenina

Tot i que els organitzadors no han facilitat dades sobre la proporció d’al·lots i al·lotes participants en la marató, entre els guanyadors domina el sexe femení. Si tenim en compte que hi ha cinc guardonats en cada grup d’edat, en total quinze joves han rebut premi. D’aquests, dotze són al·lotes i només tres són al·lots, un 80% contra un 20%. I la proporció es reparteix en cada una de les tres categories. Tant a la de 8-12 anys, com a la de 13-15 i a la de 16-22 hi ha quatre representants femenines i només un de masculí.

Una altra nota a destacar, segurament més previsible, és que en cada grup d’edat s’han imposat els més grans. Per exemple, només un nin de nou anys ha aconseguit figurar al costat dels altres quatre guanyadors de la seva categoria, que en tenien dotze.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.