algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

“Art breu recull més de 30 anys de poesia”

Edicions El Salobre publica una mostra dels set llibres de poemes de l'escriptor i professor de química inorgànica de la Universitat de les Illes Balears, Àngel Terron

Combina la passió per l’escriptura amb la seva tasca educativa com a professor de química inorgànica de la Universitat de les Illes Balears. Àngel Terron, declarat "home de ciències" no pot negar l’evidència, i és que gran part dels seus poemes, que va començar a editar al voltant del 1973, es decanten per una temàtica científica.

Ara, tots aquells que desconeguin l’obra de Terron tenen amb la possibilitat de descobrir-la en un sol llibre, publicat recentment per Edicions El Salobre i titulat Art breu. "L’obra recull aproximadament el 25 per cent dels poemes dels meus darrers set llibres, escrits des de 1973 fins al 2008" assenyalà l’escriptor.

Set llibres en un

Art breu comença amb alguns dels poemes d’Iniciació a la química i continua amb la temàtica científica amb peces del Llibre de mercuri i Temari. Poemes de De bell nou, Geometria descriptiva i Sons-nets apropen el lector a un vessant més personal del poeta per tornar a la ciència poc després amb peces d’A mon seul désir. Quatre poemes inèdits clouen una obra en què Terron no ha modificat pràcticament els seus versos, "simplement els hi he tret una mica la pols".

Tot i que es tracta d’un aplec de peces de dècades distants, "Art breu conserva una sorprenent unitat entre els diferents capítols i poemes", assegurà l’escriptor.

Una gran varietat d’estils poètics, com versos lliures, sonets, o prosa, donen vida a aquest recull d’Àngel Terron, un professor i poeta que "de moment" no té cap projecte literari a curt termini. "En acabar un llibre necessit fer nets els pinzells i dedicar un temps a reflexionar", assenyalà el palmesà.

Pel que fa a la presentació de l’obra, que va tenir lloc el passat dia 30 de setembre a la llibreria Àgora, "va ser presentada pel meu gran amic i també escriptor, Guillem Frontera, que encara ha escrit menys que jo", féu broma Terron molt satisfet amb l’edició i el format d’aquest recull. Amés, destacà que "m’agrada molt el color blanc de la portada, així com també l’enquadernació".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.