algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El dia que Mallorca fluí a Brick Lane

L'èxit de l'exposició «In Flux» a Londres supera les expectatives previstes pels organitzadors

61514
Els artistes Pep Guerrero, Teresa Matas, Amparo Sard, Marian Moratinos i Mònica Fuster, durant la inauguració.

NURIA MARTÍ. Enviada especial a Londres.

Amb el so de la música de Roy Ayers, Dizzie Gillespie o Lorca i amb l'acompanyament de botelles individuals de xampany francès (begut de manera curiosa amb canyeta) s'inaugurà ahir a Londres l'exposició In flux.

Promoguda per l'Institut d'Estudis Baleàrics, In Flux ha dut a la capital britànica cinc artistes mallorquins: Marian F. Moratinos, Mònica Fuster, Pep Guerrero, Teresa Matas i Amparo Sard. Cinc maneres d'expressar-se que ahir, durant la inauguració de la mostra, no deixaren indiferent ningú. «N'estam molt sorpresos. L'èxit no ha estat per l'hora de la inauguració -en un moment en què la zona és altament concorreguda- sinó que es defineix per l'imacte que ha creat l'obra dels artistes», explicà Eva Shakouri, d'Espacio ACE, comissaris de la mostra. Alguns contactes, noves propostes i fins i tot algun intent de compra marcaren el primer dia de la mostra illenca.

I és que durant tot el matí, el número 15 del carrer de Harbury fou un dels punts més animats del tradicional i pintoresc mercat que cada diumenge envaeix el popular barri de Brick Lane. La música de Madame Excuse, alter ego de la DJ Maria Antona, convidava a fer una partida de ping-pong amb l'obra de Pep Guerrero. L'artista solleric completava la seva aportació amb un futbolí (també molt concorregut) provinent de la seva col·lecció dedicada exclusivament a jocs i juguetes. Colors vius, papers pintats i collages de fotografies històriques que atragueren, com ho confirmà Shakouri, els crítics de la ràdio britànica, especialitzada en art contemporani, Ressonce FM, que ja s'han interessat per l'obra del mallorquí per a pròxims esdeveniments de l'emissora.

«És una exposició que convida a interactuar-hi», precisà Shakouri per al·legar també l'obra de Teresa Matas, Vomitori, on els visitants poden llançar les seves pors i ràbies ja sigui en forma de pensament, de poema escrit en un tros de paper o, fins i tot, d'escopinada. «Veus que la gent que entra té interessos i conteixements d'art, i era això el que ens interessava d'aquest barri, el seu esperit», conclogué.

L'obra dels cinc artistes mallorquins ha quedat recollida en un catàleg editat per l'IEB en català i en anglès i que ahir era també un dels focus d'atracció de la mostra. In Flux estarà a Londres fins al dia 25 de maig. Una oportunitat de veure, en cas de viatjar a la capital britànica, com l'art de les Illes és capaç de travessar mars i, fins i tot, fronteres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.