algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Una renovada Mostra de Cuina pels productes típics de tota la vida

Una cinquantena d'estands omplen de gastronomia l'exterior del Palma Arena fins dia 17 de maig

N.M. Palma.

Quaranta-nou escalons són els que s'han de pujar per accedir a la XXIV edició de la Mostra de Cuina Mallorquina i de la Mediterrània. No sabem si ho han fet per obrir la gana dels assistents o per mantenir la línia, però la nova mostra de cuina, ubicada ara al Palma Arena, deixà un gust agredolç a molts dels participants.

Agre pels sectors de postres, licors i cafès, que, situats a la planta baixa i separats de la resta, veuen que aquesta fira no serà gaire beneficiosa per a ells. «El lloc està bé. Tot és nou i guapo, però a nosaltres no ens agrada. La gent no baixarà fins aquí. Potser els pares amb infants que vulguin un gelat o els amants del cafè... No és just que ens hagin separat», aclareix Esperança Oliver, de Cafés Palma.

I dolç per la resta de participants, que hi han vist una millora substancial respecte a l'edició de l'any passat, ubicada a Son Rossinyol. «Les expectatives són molt bones. Almanco li han donat una imatge molt més modernitzada», indicà Bàrbara Mesquida, dels cellers Jaume Mesquida. També estava conforme amb el lloc Biel Solé, de Palma Pan Frida: «Crec que feia falta un recinte amb condicions; a nosaltres ens agrada i al públic sembla que també». Un públic com Francisca Gelabert i Esther Lliteres, que des de primera hora estrenaren les acolorides estovalles amb un menú que, per elles, «era exquisit». Una porcella caramel·litzada amb suquet de sopes mallorquines, bunyols de moniato i tortino de sobrassada era el que oferia el restaurant Arabella de l'hotel Son Vida, que participava a la fira per primera vegada. Durant els quatre dies que seran a la Mostra tenen previst servir entre 4.000 i 5.000 racions d'aquesta exquisidesa.

D'altres plats que es podien assaborir ahir a la Mostra de Cuina foren la perca a la mallorquina, del restaurant Provenzal, o l'amanida d'espinacs amb brossat salat d'ovella roja mallorquina i taronja, del restaurant Ca na Toneta, de Caimari, on, regla pròpia de la casa, «tots els ingredients que usam són ecològics i de la terra», especificà Teresa Solivelles. I és que un dels objectius de la Mostra de Cuina Mallorquina és la preservació i la promoció dels productes propis. Això és el que fa el càtering Mel d'Abella, representant la Llonja de Mallorca, i que vol, des de la fira, «potenciar el peix mallorquí amb poca sortida comercial com el moll, la maire, el pop petit, l'alatxa o el gerret. Peixos que tenen un gust extraordinari que necessiten temps per menjar-se i per cuinar-se, tal com feien abans les nostres padrines», explicà Xavier Garcia, de Mel d'Abella.

Un altre producte a potenciar és l'oli sota la denominació d'origen de Mallorca d'O. Vuit tipus d'oli que, acompanyats d'un bon pa mallorquí, fan les delícies dels visitants a la fira, els quals tampoc no es poden perdre la sobrassada autèntica de Mallorca, també amb denominació d'origen.

La XXIV Mostra de Cuina Mallorquina s'inaugurà ahir migdia amb la presència de les màximes autoritats illenques i el pregó de Rafael Anson, president de l'Acadèmia Espanyola de Gastronomia.

Fins dia 17 de maig, i en horari de 12.30 a 16.00 hores, i de 19.00 a 23.00 hores, el Palma Arena acollirà vint restaurants i escoles de restauració, deu cellers de vi i altres exquisideses amb el segell mallorquí sempre conjugat amb el bon paladar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.