nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

Sentir, palpar i caminar a les fosques

L'ONCE celebra el seu 70è aniversari amb una exposició itinerant a la plaça Espanya

Cuinar, mirar la televisió, escollir la roba que et poses, tancar els llums, llegir un llibre, agafar apunts, jugar a futbol... són activitats ben comunes que sovint feim inconscientment però que, malauradament, no estan a disposició de tothom. Amb l'objectiu de posar-nos dins la pell d'una persona amb discapacitats, ja siguin visuals, físiques o mentals, l'ONCE ha dut fins a la plaça d'Espanya l'exposició Continuam complint 2008, en què celebren així la fundació dels 70 anys de l'entitat. A la mostra, el visitant pot experimentar en primera persona com és la vida d'una persona amb dificultats.

Començant per la llar, l'exposició mostra una cuina on tot parla, on la decisió sobre què menjar es fa a través d'un lector de codi de barres i en què la roba és escollida amb un aparell, anomenat colorín, que t'indica de quin color és la roba que has decidit posar-te.La segona aturada de l'exposició es fa a través de l'escola, on s'exhibeixen i es poden posar en pràctica tota mena d'estris per agafar apunts, llegir un llibre o seguir una classe amb normalitat. Per als més petits no hi falten juguetes i entreteniments adaptats, com per exemple uns retoladors els colors dels quals es distingeixen per l'olor.

De l'escola passam a la feina, on tres testimonis ens demostren que, malgrat les seves discapacitats, és possible dur una vida plena i normal. Finalment, una zona d'oci ens permet jugar a futbol amb un antifaç i una pilota sonora o provar de fer cistella des d'una cadira paralímpica de jugar a bàsquet. La mostra serà a la plaça d'Espanya fins dissabte de 10 a 14 i de 16 a 19 hores, i s'hi poden fer visites guiades i interactives.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.