muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

De Piazzolla a Bach, amb el Ballet de Cambra de les Illes a Manacor

Carlos Miró, premi Art Jove de Dansa Contemporània, hi intervé

C.H.. Palma.

La dansa connecta amb allò clàssic, dramàtic, romàntic, alegre, trist i amb totes les possibilitats per expressar els sentiments a través de la música i la delicadesa del ball. En aquesta ocasió el tango argentí, la cultura hindú i Bach seran claus per entendre les tres peces que el Ballet de Cambra de les Illes Balears presentarà el pròxim dijous en el Teatre de Manacor, dia 19 a l'auditori de Cala Millor i dia 21 a la sala Palmanova.

«La primera peça, titulada Tango, es desenvolupa amb la música de Piazzolla», comenta Maritza Galaz, directora i coreògrafa de la companyia. «Una suite que, obviant el ballet narratiu, mostra la confrontació entre dues dones respecte a un home». Tango estarà interpretat per Sílvia Riutort, Paula Azaña i el ballarí convidat, Carlos Miró, guanyador del premi Art Jove 2006 de Dansa Contemporània.

Auba serà la segona peça per fer referència a un ritual hindú de l'aigua. «Serà una variació de música hindú que interpretarà Natalia Dorado», explica Galaz. L'espectacle finalitzarà amb la peça de Bach. Aquesta tercera part estarà interpretada per les ballarines Riutort, Dorado, Paula Azaña, Alicia Varela, Paula Polcherova i també Carlos Miró.

Més enllà d'aquest projecte, Galaz ja està preparant els muntatges La mujer desnuda i La Siesta del Fauno. «A Mallorca fa falta una conscienciació sobre què és l'art, com s'imparteix i com es fa», explica Galaz. «Hi fa falta una escola solvent de ballet clàssic», va explicar, «perquè si no, a Balears el ballet aviat morirà».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.